Day 18 : in my bag

Salam and Hallo

actually i dah pernah cerita pasai ni kat challenge dulu²...
buleh cekidaut kat sini...

memandangkan i ada 'byk' beg...
so kalini i nak cerita pasai beg sekolah i pulak....


tadaaaa!
mmg macam beg sekolah kan...?
i tgk budak² kelas i yg lain bawak handbag berlabuci bagai....
i maintain... bawak beg sekolah bunga²....
yg penting dalam hati mau ada konfiden....
dah nama pon beg sekolah, mesti la ada buku sekolah....
dan kamus kesayangan...  kat tepi kamus, ada pencik case....
belakang buku teks.. ada buku nota...
belakang buku nota ada wet tissue n pampers spare missLR....
beg ni ada poket jaring kiri dan kanan...
tahap ke'slumber'an i mmg kadang² di luar batasan.... 
poket kiri i letak botol mineral... poket kanan i letak botol air coklat si missLR....
again...
yg penting, hati mau tabah dan konfiden....
belah atas beg ada 2 poket berzip...
poket plg atas, i letak name card encik suami... just in case beg hilang or i terpengsan tengah² jalan... at least, org buleh contact encik suami....
kat poket ni jgk i letak tiket train n kunci rumah....

kat lagi satu poket, kadang² i letak biskut missLR...
tp kerapnya i tak letak apa...

mula² i bawak beg sling sebenarnya... tp lama² bahu i sakit sebelah... 
i tak leh pk mcmn budak² kelas i bawak handbag ngan buku berat²... pastu heret anak lg....

tak pa la.. saya memilih utk tidak terlampau menonjol di sekolah....
beg galas kat belakang, so tangan i free nak tolak stroller missLR...
kalau dia nak jalan, i letak beg atas stroller, then still buleh pegang tangan dia n tolak stroller....

Comments

sitiezahim said…
konfiden konfiden hehehe
:cahya schatz: said…
mesti la kena konfiden kak...
bayangkan smbl tolak stroller pon org buleh kata i budak sekolah sbb pakai beg mcm tu...
auuuw....!

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO