berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, November 29, 2012

cake platter / cake stands @ tempat letak kek...

Salam and Hallo
harini puan²... saya nak cerita pasai tempat letak kek yg ada dlm koleksi saya...
bunyi 'koleksi' tu mcm kerap buat kek kan....?
tp sebenarnya... semua platter nih still simpan dlm kotak n plastik lagi... huhuuu....
ni stand pertama saya...
ada kawan bg masa dia nak pindah.... dia sendiri tak pernah guna lagi... i guna br skali kot masa besday missLR tahun lepas.... time lain.. asyik lupa nak kuarkan... last² kek letak kat atas meja cemtu saja...

haritu, i pi flohmarkt.... tak dak benda sangat nak carik... i ternampak platter² kat bawah nih...
rega 3bijik mcm beli sebijik yg baru.... n semua still baru...
glass biasa... tp agak cun sbb ada kaki....
maybe nak guna utk besday missLR hujung bulan nih....
NOTA TAMBAHAN : 
yakin jer i kata ni gelas biasa... masa i guna utk besday missLR, i guna semua platter ni sbb byk kek...
rupanya, yg ku sangka 'glass biasa' ini yg paling mahai antara semua....
platter ni brand 'Walther Glas'...
mana gue tau benda ni mahai kat mesia... gue angkut dengan rega 2€ saja... :)

yg ni i beli sebab handmade....
org ni jual sbb dia dapat hadiah.... dah lama dia simpan tp tak guna... so dia jual... rega 1€ ja kott...
masa beli, comot² berabuk... tp bila dah basuh nmpk mcm corak kristal... mmg elok lg....

yg ni i beli utk letak pizza... :)
ada lagi satu corak yg cantik... tp yg tu dia guna lama kot... nmpk faded dah...
dia kata, yg ni baru... dia beli sama² ngan yg lagi satu tu.. tp dia slalu pakai yg lg satu saja...
apa lg...? beli ja la...














pastu terus jalan cepat² kat flohmarkt tu sbb takut nmpk benda lain yg lg cun... huahhahaaa....

*kalau ada sapa yg bekenan tiga yg bawah tu..bgtau la... i buleh simpan n bawak blk next year...

Tuesday, November 27, 2012

bola

Salam and Hallo

harini hari 1st sekolah setelah 3hari bercuti² sempena besday gue...
oo...yes...
happy birthday to me... yg ke 30... pewwwiiittt (dah kena start survey creme utk penuaan... hahahaa)

Alhamdullillah di kurniakan segala yg terbaik dari Allah... dijauhkan segala yg tak baik utk i.... Alhamdullillah...

cerita pasai besday, nnt2 i cerita ok...
dah lama gila tak mengadap laptop... makna kata dah lama jgk la tak hapdet blog...
so.
gmbr dah di download ke laptop.. tinggai lg nak cerita saja.... tp 'bila' tu jgn ditanya... tunggu saja...
tahun ni... tak dak kek besday...
ooouh... ada... tp dok dlm rupa tepung lg...
missLR buat sweet.. lalu kat tempat kek... tiba² dia kata dia nak buat kek utk i...
so sweet kan..? :)
but since hari besday i smp semalam... kami bejalan² merata... tak sempat² lagi nak manja² ngan missLR main baling² tepung mcm afdlin shauki ngan vanida imran dlm cerita sepi... :P
insya Allah... khamis ni kami buat kek yg missLR pilih tu... :D

mmm... ouh.. i nak cerita pasai bola sebenarnya...
harini encik suami blk lambat sbb kena layan tetamu company.... dasat je bunyiknyer kan....
dah tak der sapa nak layan org tu pi makan... depa dera la org baru....ceh.

so tadi, i ngan missLR blk ngan train....
punya la ramai org... rupanya ada bola... sepanjang² train tu... dia sambung ngan lagi satu train...
baca betoi2... bukan tambah satu gerabak... tp tambah satu train!
benda tu normal la utk train kat sini...
tp yg i panas tu... satu train yg belakang tu utk penyokong² bola... dah la polis jaga kat setiap pintu tak bg org biasa masuk.. dah la bising ngan lagu bola... dah la time tu penuh ngan org blk reja jgk... dah la hujan... dah la ramai.. dah la sesak...



blh bayang betapa semputnya i dok tolak stroller tuh...?
haih.



train yg depan pon.... gerabak belakang² penuh ngan penyokong bola...
depa nih satu perangai lagi.. suka sangat naik train smp minum arak...
dlm bergasak² tu la jgk nak minum bagai...
i masuk ngan stroller pon mcm masuk tin sardin... kalau yg berdiri kat sebelah i tu hensem pon dah tak berjaya nak buat i tersenyum simpul... semua bau masam.... (or maybe jgk ada arak tumpah)
tapi dekat² nak turun missLR mcm biasa akan berjaya jgk buat i gelak...
missLR : mama... i am cori (sorry ).... tadi dalam train... kakak kentut... tp kentut sikit je....
i : ooo...patut la busuk....
missLR : eh bukannn... kakak kentut kecik je... slow2 kakak kentut... tp uncle pakai baju red td gelak² sampai kentut kuat....


hahahhahahahhahaaaa.......

Wednesday, November 21, 2012

lawak minggu ini

Salam and Hallo

lawak 1
situasi - nak pegi sekolah tp hujan..
mama : kakak... mcmn kita nak pegi sekolah ni... hujan...
missLR : tak pe.. harini kita tak yah pegi sekolah... esok kita pegi sekolah...
tup² hujan berenti... n i siap² nak kuar...
mama : kakak... cepat... nnt train tinggai kita...
missLR : ooo... main² yeeee... td taknak pegi... sekarang nak pegi... kakak geleteeeekkkkk mama...
( sambil geletek i )

mama : tadi hujan.... skg tak hujan.... bukan mama yg main².... hujan yg main²...
missLR : tp mana boleh geletek hujann..... hujan tak der ketiak...
mama :        =)

lawak 2
situasi - nak pegi sekolah tp missLR melenggang² sangat....
mama : kakak... cepat la.... mama dah bagi jacke dah.... pakai la...
missLR : tapi kakak tak paandaaaiiii ( sambil main doll )
mama : ok... kalau mcm tu.. mama pegi schule sorang²... kakak duduk rumah...
missLR terus nangis.... then drama pon start...
bla...bla... bla...
i pakai kasut terus bukak pintu... then br missLR terkedek² kuar n dah siap² pakai jaket n topi...

mama : haaa... mcm tu la anak mama... anak mama dah big.. dah pandai pakai jaket sendiri...
dengan linangan air mata di pipi.... si dia menjawab...
missLR : dia seenyyuummm pullaaaaakkkkk... tadi garang...!
(tone mcm mail dlm episod 'rasai kemenangan')

i terus tergelak punya kuat depan pintu... *hilang ayu.

lawak 3
situasi - papa bukak lagu maher zain
missLR : papa....cepat la nyanyi lagu tu...
papa : papa tak tau la lirik dia macam mana...
missLR : nyanyilaaaa.... papa kan pandaaiiii....
papa : na na naaa... na na naaa naaa... na na naaa....
missLR : ooo... papa tak pandai nyanyi...? papa tau na na na je ke...? tak sedap la papa nyanyi....

lawak 4
situasi - i tengah buat kerja dengan serius...
missLR : mama...tlg ambek air schoko kakak....
mama : please kakak... kakak ambek la sendiri... depan kakak saja tu...
missLR : kakak tak buleh sampai.... kakak kena tengok ipad niiii.....
mama : jangan jerit ngan mama kakak... cakap elok2.....
si dia start nangis....
missLR : kakak liya dah cakap dah tadiii... mama tak buleh dengar ke kakak liya cakap....
mama : mmg mama tak buleh dengar... kakak jerit².... dah ni kenapa nangis pulak ni...?
missLR : kakak nangis sebab kakak salah cakap... kakak tak nak air schokoooo... kakak nak ambek belon warna blue ngan pink tapi tak buleh ingat kat poket maanaaaa..... waaaa...waaaaaa....

huh.


poonjel

Salam and Hallo

skg ni encik suami slalu belikan missLR dvd² cerita katun..
alasan utama sbb nak bg dia renggang sket ngan iPad..
bg i... i tak risau dia lekat ngan iPad... tp i tak suka dia dok melekat ngan youtube... very dangerous... tambah² pulak jari ketot tu dah pandai tekan² kat mana nak cari video dia nak...

before this, dia suka sgt cerita tinkerbell.... nasib baik la tinkerbell tu ada 4dvd... at least, tak dak la ulang² sangat cerita yg sama...
latest... missLR melekat ngan cerita poonjel....
ya Allllaaaaaahhhhhhh...... dari pg smp nak tido... selagi i tak menjerit suruh tutup... dia dok la ulang² cerita poonjel tuh...
smp nak buleh hapai script!


ouh... poonjel tu Rapunzel....


tapi kan...
smlm, dekat kul 1pg... missLR dah tido tp i still kat hall surfing ngan iPad...
tetiba missLR merengek²... mimpi kot..
so i masuk bilik dia... selimutkan dia elok2... gosok kepala dia.. kiss dahi dia mcm biasa...
tup² dia bukak mata n kata...

'ma... i love u most...'


sebak rasa... bergenang airmata....
even maybe sebenarnya dia jz repeat ayat poonjel.... huhuuuu....

Sunday, November 18, 2012

hadiah birthday missLR

Salam and Hallo

entry ni i buat utk tatapan family dan semua yg menyayangi missLR...
thanks utk semua doa², wishes and hadiah² yg missLR dapat...

entry kalini i nak cerita pasai hadiah missLR dari kami, mak pak dia...
satu set bilik tido... :)
di renovate dari sebuah bilik buat kerja...
sebelum ni.. ada komputer... ada mesin jahit.. meja buat kerja i... meja kerja encik suami..
skg ni, kalau i duduk kejap pon... ada org tanya... 'mama... ni bilik saper niiiii.....?'

i yg decide nak bg hadiah tu utk missLR... dia kan dia big girl... so dah kena ajar tido asing...
i pon baca la segala cara nak ajar anak tido bilik sendiri... so langkah pertama ialah sediakan bilik tido ikut kehendak dia...
tp bilik ni...ikut kehendak BAPAK dia... kecuali color n hiasan... part tu cetusan idea missLR n mama...

semua perabut, kami beli kat IKEA... tp IKEA kat sini utk taraf student² ja... bukan satu kedai mewah mcm kat mesia... (or maybe i saja yg rasa IKEA mesia tu mewah... huuhuu...)
kalau tanya missLR sapa yg bg hadiah katil.. mesti dia jawab 'uncle ngan abg...'
sapa tu..? tuhh... org ikea yg dtg hantar barang² tu....
bertuah punya anak kan...?
bila dah pasang² semua katil and almari²... i deco² ngan missLR...
semangat betoi dia.. sticker tu i beli kat kedai murah saja...
mmg niat utk pakai kejap saja... maybe bunga tu tak pa la biar lama... tp butterfly tu.. mmg utk dia main²...
muka punya serius... time ni mmg papa nak tolong pon kena marah....
semua dia nak tampal sendiri....
dah siap.. kena posing seround... semua paras tinggi dia saja sbb dia yg tampal... :)
so comel... pastu siap bagi nama kat butterfly....
butterfly ni pon i beli 8 ekor 1€ kot... bukan utk hiasan sangat... jz utk bg dia excited nak tido bilik dia saja...
butterfly yg kat atas ni... dah doblas kali kot dia koyak n tampal balik...
yeee haaa... missLR dah ada almari baju sendiri... tak yah kongsi almari ngan mama daaahh...
(read : mama ada peluang nak tambah baju... lalalalaallaaaa...)
ni katil missLR...
katil ni utk remaja sebenarnya... n sebenarnya ni sofabed... buleh tarik bg jd katil size besar...
bawah tu jgk ada 3 drawer utk i nak sorokkan segala khazanah2 missLR...
puas hati :D
ni pulak almari utk mainan n buku2 missLR...
setakat ni tak pernah lg i nmpk tersusun... tp bila dah ada bakul² tu.. at least tak la nmpk bersepah sangat....
yg ni pilihan missLR... tempat sangkut jacke n topi n shawl n beg²....
baca betoi.... beg-beg....
ouh.. tak ketinggalan helmet basikal...
bendalah ni missLR pasang sendiri ngan papa dia...
ni pulak hadiah dari kak pat n abg/uncle ajie...
haritu dapat terus suruh depa tlg lekat kat syiling...
ouh... lampu tu actually bentuk matahari.. tp i tak letak tutup dia sebab nnt bilik tu jd terlampau kuning... pening kepala i nak duduk kat bilik tu....

kami siapkan bilik tu few days before birthday missLR.... n missLR start tido kat bilik dia on her birthday night...
Alhamdullillah.... tak dak masalah langsung nak bg dia tido sendiri...
dia rilek... pak dia yg kalut sat² nak pi check... sat² nak pi jenguk... huh.

missLR mmg tak dak masalah utk tido sorang...
tp bila dia bgn pg.... br la segala drama start...
dia panggey nak tunjuk dia dah big la...
panggey sbb nak tunjuk botol susu la...

paling tak tahan satu harini...
before tido...
encik suami : Assalamualaikum anak papa... selamat malam.... kalau ada apa² panggil papa ngan mama ok...
missLR : ok... dah...dah... papa pegi tido bilik papa... jaga mama... kakak jaga mimi... chichi... kiki...ngan mini... ( tu semua anak patung dia)

keesokkannya....
missLR : mama liijaaaaa.... papa ravviiiiiffff... maaaaiiii ciiiinniiiii.... kakak ada apaaa-apaaaaaa.....

i dalam bilik smp nak terkencing punya tergelak....

Wednesday, November 14, 2012

Marble Cheesecake

Salam and Hallo
Mukadimah :
tersebutlah kisah pada suatu hari i mcm teringin sgt nak makan ciskek lepas sembang ngan seseorang... kebetulan ada semua bahan² ada lebih dari plan nak buat kek utk missLR.... n kebetulan lg skali i br ja beli biskut oreo ptg tu utk buat bekal pegi sekolah.... perfect!

Bahan² base :
  • Loyang 7" - alas dgn kertas minyak n balut dgn aluminium foil
  • 1 bungkus biskut oreo - lebih kurang 16 bijik kot (buang inti tgh)
  • 50g butter cair
Cara² :
  1. Blend oreo smp hancur
  2. Gaul dengan butter cair smp buleh kepal²
  3. Tekan-tekan dalam loyang then simpan dalam fridge (pasu terus buat filling)
Bahan² filling - semua benda bersuhu bilik :
  • 200g cream cheese
  • 75g gula halus
  • 135g plain yogurt
  • 10g tepung jagung
  • 1 biji telur saiz B
  • 80ml whipping cream ( i letak schlagsahne)
  • 1/2 sudu besar jus lemon
  • 1/2 sudu besar lemon zest 
  • few drops coklat emelco - untuk buat marble
Cara² :
  1. Panaskan oven 150 C. 
  2. Pukul creamcheese hingga sebati
  3. + gula - putar
  4. + yogurt - putar
  5. + tepung jagung + whipping cream - pukul
  6. + jus lemon + lemon zest + telur - pukul lagi smp sebati (tak perlu lama)
  7. tuang dalam loyang yg dah penyek biskut tadi
  8. ambil 1 sudu besar adunan dan campur dengan sedikit coklat emelco
  9. buat corak marble mcm video kat bawah ni
  10. Bakar dengan suhu 150C lebih kurang 1 jam 20 minit dgn cara steam bath..
  11. Bila sudah masak, tutup oven tp biarkan kek dalam oven selama 1 jam
TIPS
  • lg cool kalau simpan dlm fridge semalaman ( kalau sempat la... i buat ritu tak sempat nak masuk fridge dah abih setengah...)
  • kalau nak potong cantek², guna pisau nipis n suam² panas...
yes... cara i buat lebih kurang mcm dia ni buat.... lepas buat, br jumpa video nih...
tp ok la...cara yg sama... jz, i guna sudu kecik utk buat bulat mula² tu... sbb tu swirl i kecik²... but who cares kan... asal sedap... :)

Nota kaki :
bila dah teringin, buat tak brapa jadik pon rasa mcm sedap sesangat.....
tenung²kan dan selamat memasak...

Monday, November 12, 2012

birthday girl @ Tigolino

Salam and Hallo

orait... ni cerita on missLR's birthday....
encik suami dah siap² ambek cuti utk besday missLR n raya haji skali...
sbb besday missLR jatuh on weekdays, i mmg plan utk bawak dia pi somewhere yg buat dia happy...

ada member indonesia kami pernah ajak pi satu indoor playgroud kat frankfurt... tp rupanya, sebelah rumah kami ni pon ada tempat yg lebih kurang sama ngan indoor game kat Frankfurt tuh...
ceh.. tak pernah tau pon... huhuuu...
so. lepas sesi potong² kek antara kami bertiga... kami pon pi la tmpt ni, nama Tiggolino...
mmg sekentut ja tempat tu dengan rumah kami...

result : missLR super duper happy... :)
dia wish utk pakai baju pwincess... kalau ikut i, mmg nak bg pakai seluar pendek ngan legging saja.. senang nak panjat² benda...
baju pwincess dia pakai tu dia dapat hadiah dari umie neny last 2 years... tahun ni dia pakai baru betoi² size dia...
baju pink lengan pjg tu dia dpt hadiah dari tokcik besday last year.... itu pon tahun ni br buleh pakai elok²...
mula² dia hanya main dlm satu kolam yg penuh ball color² tuh...
dah lama sket baru berani nak try panjat².... tu pon takut² gak sbb budak² kat situ jerit² then lari laju² tepi dia... dia jz try panjat kat tempat tak dak org saja....
sebenarnya tempat ni agak special... tmpt ni indoor game tp sebenarnya tmpt utk budak² celebrate birthday...
dia dlm satu bangunan... tengok dari luar, mcm buruk ja... masuk dalam mcm waaaahhhh....
kat tengah² bangunan tu ada kerusi² n meja² panjang... tiap² kepala meja ada kerusi utk besday boy/girl ( kerusi yg mcm missLR duduk tu)
keliling kawasan tempat makan semua tmpt main.... ada tmpt panjat²... ada belon angin besar bentuk rumah la... bentuk dinosor la... then buleh lompat² atas tu.... jgn kata anak melompat... mama, papa, atok, nenek pon buleh melompat kalau nak lompat....
memandangkan mama missLR kecik molek n comey orangnya.... ala² tak perasan pon i masuk main skali ngan missLR... 
ada budak laki tu... br umur 11 tahun kot... tinggi dari i... muka dah abih macho dah tp skali main panjat² rumah angin... huhuhuuu.... so cute mcm justin bieber... :P
ada one time tu, sorang budak pmpn ni panggey missLR 'princess'... dan² tu la dia perasan menari² kasi skirt kembang.... hadooiii....
gmbr atas tu... depan skali... padang bola... blkg padang bola...ada tmpt lompat... mmg tmpt org utk lompat sahaja... ada dlm 8 ka 10 petak utk budak lompat².... blkg tu lg... ada castle angin... blkg lg... ada lg 2,3 rumah angin... tepi rumah angin tu ada cage besar utk panjat2... then ada la gelongsor besar... kecik... tinggi.. rendah....berpusing² pon ada.... ( tgk gmbr bawah nih )
gmbr atas ni... tmpt makan.....

encik suami ada ambek few videos... tp agak 18PL utk i nak letak kat sini....
tgk missLR main mmg comey... tp sbb dia ada bodyguard dok ikut kat blkg... tak brapa sesuwai utk tontonan umum bila bodyguard dok asyik jatuh tergolek atas rumah angin tuh...

balik dari tigolino... birthday girl request utk nak makan KFC.... tp baru otw, birthday girl dah tertido.... hehehhee....
sampai sekarang dok cerita pasai tigolino....
playground yg biasa² telah dilupakan....

Saturday, November 10, 2012

gossip sket²

Salam and Hallo

1. NetworkedBlogs
ouh yeah.. i dah delete link cahya-schatz kat FB...
buat semakkan page org saja ngan link blog yg 4bulan skali baru nak hapdet nih... n skg ni dah la idea mencurah² tp tak sempat² nak hapdet kan....

2. 'hapdet'ing
i skg ni kengkonon busy sangat.. still nak guna word 'kengkonon' walaupon i mmg tak tau apa i buat tup² ja dah malam n dah lemau...
serius, org lain pi sekolah seronok²... i ni stress semacam....ergghh...
cikgu kata slalu pk positif.... hoyyeeehh...

3. missLR
dia dah berjaya mencapai few kejayaan dalam masa yg singkat... serius, rindu betoi nak tulis gosip pepjg pasai dia.... n i am sure, uol mesti seronok dengar cerita i (read : dia )..

4. addicted
now, ada masa yg memerlukan ketenangan pikiran, terus i capai kotak perkakas quilling... smp kdg2 tu rasa mcm addicted pon ya jgk...
dlm dok prepare² nak masak.. tiba² pi duduk kat sofa sat.. buat satu jenis bunga... pastu br sambung masak...
gaya mcm designer handalan kan.... ada idea, terus curahkan...

5. re-arrange
i dah re-arrange bilik tido i... the best part is... i dapat 2 bahagian kat lemari baju kami.... indah!
part yg tak indah ialah... encik suami still have dia punya meja reja.... missLR still ada meja pink dia plus 2 lemari tambahan.... n i hilang sebijik lemari craft n meja reja... very unfair kan...?

6. baking
classmate i kata lately i tiba2 ja pandai baking... ( padahal dia br add i kat FB kebetulan pulak musim besday...)
nih bulan ni dah TERpaksa buat kek besday i pulak...
so! nak kena ketaq² carik kek apa pulak gue nak try...
apakah kalini red velvet menjadi pilihan.... apakah....? apakah...?
missLR : mama.... kakak iya nak makan kek yg mama buat haritu....kek cis²...

Monday, November 5, 2012

Rainbow Cake and Orange Cream Cheese Frosting

Salam and Hallo...

Sumber :
kak zu semanis gula

Mukadimah :

sekali lagi nak cerita pasai birthday cake missLR... sbb ramai yg mintak resepi...
n i sendiri pon nak letak kat blog utk rujukan di masa hadapan... (yg pasti bukan tahun depan)
masa i lapiskan kek tu... missLR dah sgt seronok... so, i purposely letak topping dia comot² bg nmpk kaler rainbow tu... ( aalaaassaannn... :P sebenarnya dah cantik² letak kat atas saja.. tp topping ada lebih... teruih calit kat tepi...)
ini resepi yg i guna...
actually ada pelbagai jenis resepi... yg ori pon byk version... apatah lg yg cetak rompak...

Bahan² kek : ( semua benda kena suhu bilik )
  • Loyang 8" - lg cool kalau ada 3 loyang
  • 3 cwn tepung gandum
  • 4 sk baking powder 
  • 1/2 sk garam 
  • 1 cawan butter 
  • 1 1/2 cawan gula - still manis.. kurangkan..
  • 5 biji putih telor
  • 2 sdk esen vanila 
  • 1 1/2 cawan susu segar 
  • pewarna - oren, merah, kuning, biru, ungu dan hijau 
Cara² :
  1. Sapu loyang dengan butter (keliling n dasar)...
  2. Panaskan oven pada suhu 170C...
  3. Ayak tepung + baking powder + garam - letak sebelah..
  4. Pukul butter + gula sampai kembang dan gebu.
  5. + telur putih n pukul lagi sampai gebu dan ringan 
  6. + esen vanila.... slowkan mixer then masukkan tepung selang dengan susu segar... (Mula dengan tepung...last pon mesti tepung)
  7. Bahagi 6 bahagian n warnakan ( better timbang n bahagi 6bhgn so that kek sama tebal..)
  8. Masuk adunan dalam loyang satu2...
  9. Bakar satu persatu dalam oven selama 15 ~ 20 minit 
  10. Bila dah masak letak atas redai....Tunggu smp sejuk br kuarkan dari acuan...
  11. Continue bakar kaler lain smp habis 6 layer kek...
  12. JANGAN tindan2 kek... nnt dia melekat n tak cun... 
Bahan² filling :
  • 8-ounce cream cheese ( 227g)
  • 1 cawan butter
  • 4 sb orange juice ( i letak lemon jus) 
  • 4 sk orange zest  (i letak lemon zest)
  • 2 sk esen
  • 4 cawan gula halus ( yg mcm tepung tu)
Cara² :
  1. Pukul cream cheese + butter + orange juice + orange zest + esen smp sebati... Guna medium speed...
  2. + gula... pukul smp jd creamy n puteh..
  3. Sejukkan smp time nak guna... (I guna utk filling n topping skali...)

Nota kaki : tenung²kan dan selamat memasak...

sebenarnya susunan kaler dia ialah
purple-biru-ijau-kuning-oren-merah  =D

Sunday, November 4, 2012

missLR dah 3taun!

Salam and Hallo

ni sneak peak saja..
mama missLR tak sempat² nak hapdet cerita n gossip terkini....

ni takat gmbr yg i sempat letak kat FB utk tatapan family n peminat² missLR....
ni cerita pada hari birthday missLR... 24 oktober lepas...

sbb besday tahun ni jatuh on weekdays... maka i decide utk celebrate bertiga saja...
encik suami amek cuti sempena besday missLR ngan raya haji...
so kami mmg nak spend time ngan missLR saja spesel utk besday dia...
dia dah paham maksud besday.... dah big girl dah... :)
few days before, i kata kat dia... ' liya... lg 2 days besday liya...'
missLR : oooo...bestnyerrr.... nnt mama kena buat kek mcm kek pwincess utk kakak liya.. pastu kena nyanyi lagu besday to u... pastu kakak kena tiup lilin ngan api.... pastu nnt papa bagi geschenk (hadiah)..




i nebes² carik resepi last² jadik gak sebijik...
3kaler yg atas terbalik.... n super manis...
next time buleh buat better than this... insya Allah... :)



missLR super duper happy... :)
mama lagi happy bila tgk koshok² mama happy... :D