berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, July 24, 2012

masa mengejar..

Salam and Hallo

cepatnya masa berjalan...
tahun lepas, 1st week ramadan ada beras kesayangan ngan anak2 dia kat rumah ni...
tahun ni tak dak sapa... melainkan kami n family achik...

ouh... selamat berpuasa semua... :)

since encik suami dah tukar reja... i jd mcm kalut gila...
semua benda tak sempat nak buat...
adakah sbb i makin malas n asyik mengantuk...?
adakah sbb i penat or stress sbb kena pi kelas...?
campur semua sekali kot..

skg ni kalau letak kepala kat bantal mmg terus lenyap.. tak sempat dah nak ada adegan2...
letak kepala... terus tido...
mimpi pon segan2 nak kacau...

missLR dah makin besar, comey, n sgt bijak..
Alhamdullillah....
byk sgt benda nak cerita pasai dia.. tp serius tak sempat...
fb pon bukak smbl jeling2 saja....
blog lgsg tak sempat bukak..

btw, i dapat stove baru....
suddenly hot plat besar tak function.... dah la yg besar lg satu pon mmg dah tak leh guna...
itu petanda nak botakkan lg kepala encik suami...
sorry.
ekceli i buleh ja survive guna plat kecik utk masak kalau yg makan tu hanya kami 3 beranak..
tp kalau nak masak utk ramai2.. jenuh gak la..
tak dan nak cakap apa lg.. encik suami dah belikan dapur baru...
achik dah bg 1020 petua mcmn nak jaga dapur baru tu...

skg ni i tgh pasang 12kuasa kuda utk buat kad utk si emirafham....
ingatkan senang... rupanya jenuh jgk....
ni semua sbb kena pi sekolah... kalau tak pi sekolah.. mmg dah lama siap...
nasib baik 100 ja... kalau 300...? 500...?


tukar mode :
sometimes, kita nampak cool saja... tp tsunami di hati... tak mampu nak luah even kat blog...
kat fesbuk lg la tak leh..
berdoa saja kat Allah... semoga ditabahkan hati...

Thursday, July 12, 2012

dalam hati ada taman

Salam and Hallo

hai.
rasa mcm dah lama sangat tak type kat blog.. sgt busy... tp tak tau busy ngan apa... tup2 ja dah pukul 12mlm...
next week dah posa...

bulan 7 2012, merupakan bulan yg ada anjakan paradigma pada family kami.... terutama encik suami..
dia tukar reja... (semoga kerja yg kalini lebih baik dari yg sebelumnya..)
tp opis kalini jauh gila... kalau dulu... masa kami kat Rüsselsheim.. encik suami jalan kaki saja pi opis...
then bila pindah raunheim... kena naik train... tp 3minit saja... sempat la kentut sekali dua...
kerja yg skg ni... dia naik train 2jam! n kena naik 3train... !
tu tak masuk ada delay lg...
hari 1st kerja... dia bgn kul 6pg... i bgn kul 5pg... masa pi semua ok...
tp masa blk... ada org nak bunuh diri kat jalan train... dah delay semua train... lepas 4jam br encik suami smp rumah...
tp tak per.. tabahkan hati...
hari kedua... achik ajak i n liya pi jenjalan then terus amek encik suami...
hari lepas2 tu pon jgk halangan dan ujian yg menimpa encik suami...

ekceli kalau driving, 40minit je pooon....
ok. so, its time utk kami ada kereta...
selama ni rumah kami mmg dekat ngan stesyen ketapi.. tak nmpk apa perlunya ada keta.. skg ni kalau pi-blk kerja pon dah 6jam lebih.. apa citerr....

Allah murahkan rezeki encik suami... Alhamdullillah...
Skg kami dah beli sebijik keta yg lawa dengan rega yg murah... :)

even ada ja jugak suara2 yg tak brapa sedap didengar... tp i dah belikan encik suami 2 CD utk dia dgr dgn rilek2 dlm keta nnt...

missLR paling excited... 1st time masuk keta... 'wowww..... canteknyer keta kitaaaa....'

ouh.
missLR sangat pandai bercakap skg... ayat dia panjang2... siap ngan kata hubung dan tone suara yg tertentu...
dah reti buat ayat sedih... dah reti buat ayat pujuk... ayat marah.. ayat menggeletis pon tak ketinggalan...
huhuuu...

i pulak dah busy ngan sekolah bahasa blk...
ritu buat test A1 ngan cantek bergaya...
skali try buat A2.... terdiam terus.... membisu seribu bahasa.... last2 kuar cakap enggeris... kahkahkah...
ok.tak lawak ok.. i nak kena abihkan jgk kelas bahasa nih...
penat dah dgr encik suami dok mengata i dlm jermen..

haiihh.. cerita pasai blk mesia pon tak start lg...
jgn kata cerita blk mesia.. cerita abu dhabi pon tak sempat smp last episode lagi...
huhuu...
tangan i dah terketaq2 nak menjahit... tp kena abihkan kerja kawen dulu...

gorjes2 semua,
tlg doakan i bertabah hati selalu...
sbb i bukan org jahat yg nak selalu dok berdendam dlm hati...
i org baik yg selalu nak maafkan org dan buat org lain happy...







.