berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, December 10, 2012

she ♥ book

Salam and Hallo

i tengah susun² dokumen kat laptop... tiba² rasa nak cerita pasai missLR....
dah lama tak cerita pasai heroin blog nih... (eh..bukan patutnya i ka heroin...?)

missLR suka buku... takat ni bukan membaca la...
dia suka lukis... kaler²... buat game² n puzzle² kat buku....

1st time i beli buku utk missLR... one big book - 400pages... rega 3€ ...
sgt berbaloi² kan....
i ada ambek gmbr buku tu dulu... tp ntah mana i sumbat ntah... tak jumpa... kalau i nak ambek gmbr buku tu skg... sgt dah lunyai... tp i suka... sbb lunyai sbb missLR guna bukan gigit² or baling²....
dalam big book tu... ada mcm²...
utk kira²... garis²... kaler².... sambung dot²... dan few other games...

bila dia masuk 3 tahun ni... she already know nak tulis nama sendiri.... sbb dia dah kenal n reti tulis semua alphabet kot....
n latest, i belikan dia buku 'number'.. tak la tebal sgt... tp berbaloi la dengan harga dia €1.50...
buku mickey mouse... dlm tu ada sticker... blh kaler², lukis² n ofkos utk kira²...
yang tak tahan tu.... dalam masa sehari saja habis satu buku...


pastu tak abih² usung buku number tu n kata... ' please mama... kakak nak blaja ngan mama ni... '

terpaksa la mama be creative sket utk menceriakan anak daranya....
nak blaja kaaannn...?
hah.. dah lepas tulis... kaler kotak tu.... hik hik hik....
tak cukup tulis meniarap... duduk pulak... kalini ulangkaji ngan papa...
buat apa tau...? 
trace balik number yg dia tulis dengan pen sbb masa dia blaja ngan i dia tulis ngan pensel...

kesian pulak kan...
time dia nak blaja... mama memperkotak katikkan dia....
nnt anak tu tak nak blaja.... br kelamkabut... huh...

missLR sangat pandai kaler tau..
kalau dia kaler... dia takkan guna 1 kaler... paling² dua kaler....
pastu siap buat belang² or tompok²....
nnt² la i tunjuk hasil seni dia... nak tido dah nih....
tata...

2 comments:

ahkakbatik said...

maknya tu memperkotak-katikkan heroin sebab dia malu dia dedulu kecik2 malas... tak suka baca buku... kannnnnnn.........

:cahya schatz: said...

kak tek : mana ada malas.. mama rajin.. tp tak la serajin missLR yg smbl tgk tinkerbell pon nak kaler... smbl makan pon nak tulis...
haih...tangan mama ada 2 je kott..