nilai murni

Salam and Hallo

i tak sangka akhirnya i buat jgk entry luahan kesedihan i kat blog nih...
budget² nak tunjuk tough la kan.. nak cerita yg best² saja... nak tunjuk yg cantik² saja...
tapi dari i buat status hot kat FB... better la i cerita kat sini...

nilai murni..
ouh... kemana hilangnya nilai² murni dalam hati manusia masa kini....
trust...? yg ada cuma dlm citer kartun disney ja kot...

i am just wondering...
kenapa and why und warum....?
kenapa bila kita tolong org, org akan rasa mcm kita mesti ada hidden agenda....
tak pon... org akan kata kita terlebih concern....
tak pon org rasa kita akan ambek untung from apa yg kita buat...

ergh.. tak leh ka pikir yg kita buat semua sbb ikhlas...
sebab 'kita kawan'...

tu tak masuk lg cerita pasai ada org tolong tambah perasa....
pasai status kat FB pon kadang² ada yg nak terasa²....

fuuhhhhh.....
ok.nak demam.

Comments

Joely said…
liza, zaman skang ramai manusia hipokrit..sbb tu ramai yg skeptical atas kebaikan orang lain..ni semua terpengaruh dan terlalu mempercayai tulisan2 media ttg penipuan sana sini yang banyak berlaku..so buat org hidup dlm ketakutan dan tak berani nak percaya orang lain.bersabar jelah..inilah ujian akhir zamn..:)..oh ya..perlu igt...mesia ni panas...so mmg orang sini cepat jer panas...ko kt tpt sejuk...sbb tu ko sejuk jer...bila ko balik sini..ko akan bwk sejuk hati ko..and ko akan rasa cultural shock dgn sikap panas org2 kt sini...:) sabar yer! teruskan niat baik ko...Allah jua maha mengetahui..:)
NaNa said…
salam cak...sape yang kata ko camtu, meh aku 'buboh' skit orang tu, itu namanye tak kenang budi..ish...cukup hangin aku dekat orang yang camtu..Nway sabar yer sayang..huhu...sudah lama tak sayang bersayang dengan ko cak...hahhaha...
sitiezahim said…
manusia mmg macam2 ragam kan. be strong ok liza :)
:cahya schatz: said…
joely : yes... you are right...
tp nama ja aku ni duduk kat tmpt sejuk... org² yg dari tmpt panas dok buat perangai hati panas jgk kat sini...
tu yg buat aku pon tak brapa nak sejuk tuh... huhuuu...

nana : benda ni random... tp aku selalu maafkan depa.. kalau aku smp dah tak leh maaf... aku mintak ko buboh depa skit.. ok cemtu...?
aku sayang ko jgk... :)

kak hajar : tu la.. dah akhir zaman...
liza ok ja kak takat ni.. cuma kdg2 tu wonder ja la...
nor laila said…
as salam...singgah sini pagi ni..
:cahya schatz: said…
Nor laila : w/salam.... Selamat kenal..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby