berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, December 4, 2012

next quilling project

Salam and Hallo

:)
actually i dah start lama dah... bukan benda ni baru siap... tp i baru ada kekuatan nak tunjuk kat blog... still byk benda nak kena try n error....
i jz browse gambar kat internet n try buat bunga mcm dlm gambar tu.. kalau tak leh jgk.. br carik tutorial...

bawah ni gmbr malaysian flower....
mula² herot petot i buat... patutla semua org dok buat tutorial... kena ada cara br buleh jadi elok... byk kali i buat.... n kelopak yg bawah ni antara yg terbaik....
i pon tak tau kenapa i tulis HELLO tu... mencacatkan kad tu saja... heh...
close up sket...
i suka combination blue+red ni... :)
yg atas ni nama 'royal flower'...
ada tutorial kat youtube....
but serius... mmg kena percaya 'usaha tangga kejayaan'... sekali buat, mmg tak puas hati...
ini 3rd flower yg i try buat... kalau close up lg dekat... mmg nmpk la segala gam yg comot... kertas potong tak rata.... kelopak gulung berserabut bagai... hik hik....
bunga ni i buat mula² kalau tak salah... agak senang....
guna sikat... pastu gatai tangan pi letak glue gold kat tgh bunga tu... dah cacat... hishh...
kena try lg carik kreativiti yg terselit celah mana pon tak tau... bunga dah cantik² pon kalau tak reti nak susun n deco jadik cacat jua akhirnya.... kesian kat bunga...
ahha...! kenal kan bunga nih...?
hehhehe.... first time i buat bunga ni masa i buat kad utk cik EK... eh.. puan EK.... ada cerita kat sini...
bunga ni i tak tau nama apa... i bg nama 'bunga kawen²'... hahahhaa...suka² hati ja kan..
nak buat ni kena guna sikat... or maybe jgk org lain slumber ja buat tak guna apa... tp i yg terkial² guna sikat...
final product dia, i suka sangat.... :)
kad ni tak siap lg sebenarnya...tp dah tak sabar² nak amek gmbr letak kat blog kann... huhuuu...

last but not least.... ni koleksi bunga² yg i dah buat...
read : i try n error buat....
ada yg gulung² saja...
ada yg guna sikat...

i still tak jumpa cara nak potong kertas dengan bergaya...
setakat ni i potong guna paper cutter... jenuh gak la dok mengadap cutter tu nak potong...
ouh... atas permintaan... next post pasai quilling... i akan letak benda² yg i guna utk quilling... but actually, uol buleh ja carik kat internet.... :)
cuma utk yg mintak i buat tutorial... mmg tak sempat la kot... mintak maaf....
tp maybe i blh tempek link² tutorial org lain yg i guna....ok..?

9 comments:

Anonymous said...

kena banyak latihan lagi ni., nampak sangat baru belajar.. tapi kemas juger awak buat..

NaNa said...

cak...cantikla..ko buatkan la dekat aku satu, ko buat kad ke hantar kat aku dekat sini aku nak yang macam gambar 1st skali tu..huhu..nak jugak..nak jugak...boleh yer cak, aku tunggu dekat malaysia ni...kalu boleh terus aku bagi alamat rumah aku dekat ko..huhu...nak..nak....nak

:cahya schatz: said...

anonymous : yes.. i pon mengaku yg i br blaja...
kalau u blh tunjuk ajar... i sgt alu²kan.. :)
thanks..

nana : haish... ko nih... kat mesia belambak kot kad2 lawa cemni...
soh la encik suami ko beli n buat suprise kat ko...

makshaq said...

nampaknya adik beradik yg lain semuanya ikut mak, ada bakat seni.. i ja kot yg tak dak.. tanam pokok kaktus pun mati :(... ke i ni turun abah??? ohhh tidak.....

Anonymous said...

puan ek di sini puan ekkkk. Haha hambuiiii berlatih Kak Liza, cousin2 saya ramai tanya nak buat kad katne utk kad kawen diorg. cakap kat jemen, terus diorang tak jadi. balik msia bukak empayar LR lah!

NaNa said...

alaaa...tak nak..nak daripada cak jugak..huhu...eheh

:cahya schatz: said...

Makshaq : u bukan kretip jgkka..? Kalau tak kretip mcmn blh jd cekgu kat fakulti kretip... Hahaha...
Tp ok jgk sorang jd wakil anak abah.. Hahahahaha...

Anonymous : kesten ka ni...?
Ayo yo..segan la saya... Saya budak baru blaja...
Kalau depa nak, kat mesia pon dah ramai yg buat bisnes kad quilling nih.. Blh cekidaut kat internet...

Nana : ko nak kad kosong ka kad tulis2 ucapan alu2an dari aku...?

blog-tips-kurus said...

kreatif!

suka art tapi saye x reti.. huhu!

:cahya schatz: said...

blog-tips-kurus : thanks... :)
i am happy to help kalau termampu..
tp sebenarnya, ada sgt byk tutorial kat blog n youtube... :)