berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, November 21, 2012

lawak minggu ini

Salam and Hallo

lawak 1
situasi - nak pegi sekolah tp hujan..
mama : kakak... mcmn kita nak pegi sekolah ni... hujan...
missLR : tak pe.. harini kita tak yah pegi sekolah... esok kita pegi sekolah...
tup² hujan berenti... n i siap² nak kuar...
mama : kakak... cepat... nnt train tinggai kita...
missLR : ooo... main² yeeee... td taknak pegi... sekarang nak pegi... kakak geleteeeekkkkk mama...
( sambil geletek i )

mama : tadi hujan.... skg tak hujan.... bukan mama yg main².... hujan yg main²...
missLR : tp mana boleh geletek hujann..... hujan tak der ketiak...
mama :        =)

lawak 2
situasi - nak pegi sekolah tp missLR melenggang² sangat....
mama : kakak... cepat la.... mama dah bagi jacke dah.... pakai la...
missLR : tapi kakak tak paandaaaiiii ( sambil main doll )
mama : ok... kalau mcm tu.. mama pegi schule sorang²... kakak duduk rumah...
missLR terus nangis.... then drama pon start...
bla...bla... bla...
i pakai kasut terus bukak pintu... then br missLR terkedek² kuar n dah siap² pakai jaket n topi...

mama : haaa... mcm tu la anak mama... anak mama dah big.. dah pandai pakai jaket sendiri...
dengan linangan air mata di pipi.... si dia menjawab...
missLR : dia seenyyuummm pullaaaaakkkkk... tadi garang...!
(tone mcm mail dlm episod 'rasai kemenangan')

i terus tergelak punya kuat depan pintu... *hilang ayu.

lawak 3
situasi - papa bukak lagu maher zain
missLR : papa....cepat la nyanyi lagu tu...
papa : papa tak tau la lirik dia macam mana...
missLR : nyanyilaaaa.... papa kan pandaaiiii....
papa : na na naaa... na na naaa naaa... na na naaa....
missLR : ooo... papa tak pandai nyanyi...? papa tau na na na je ke...? tak sedap la papa nyanyi....

lawak 4
situasi - i tengah buat kerja dengan serius...
missLR : mama...tlg ambek air schoko kakak....
mama : please kakak... kakak ambek la sendiri... depan kakak saja tu...
missLR : kakak tak buleh sampai.... kakak kena tengok ipad niiii.....
mama : jangan jerit ngan mama kakak... cakap elok2.....
si dia start nangis....
missLR : kakak liya dah cakap dah tadiii... mama tak buleh dengar ke kakak liya cakap....
mama : mmg mama tak buleh dengar... kakak jerit².... dah ni kenapa nangis pulak ni...?
missLR : kakak nangis sebab kakak salah cakap... kakak tak nak air schokoooo... kakak nak ambek belon warna blue ngan pink tapi tak buleh ingat kat poket maanaaaa..... waaaa...waaaaaa....

huh.


8 comments:

CikTie said...

Miss her sangat2... Miss u too...!

Neny said...

ikat tocang dua!!! sebiji cam kakak kembar dulu2...la ni kakak kembar dah x simpan rambut panjang sbb kat mesia panas...

wawa said...

Haha.. Lawak lawak.. Bijak nya liya.. Menceriakn pagi auntie wawa dlm bas ni..:)

wawa said...

Eh, td dh komen.. Hilang ka?

:cahya schatz: said...

Kakti... La ni dah pandai cakap.. So kalau blk skali gi, mmg lojik la kalau tiba2 hilang pi buat pakatan apa2 ngan kakak2...

Kak neny : setiap cara ikat rambut dia ada nama... Kalau jalin dua mcmni... Panggey rambut kakak lizzie, kawan tinkerbell :p

Wawa : takpe... Esok ko berpeluang layan lawak live dari liya... Hahahaha....

:cahya schatz: said...

Wawa : aku terpaksa approve komen satu2 sbb byk spam...

ammi said...

hahhaahha mcm2 idea dia.. ♥

:cahya schatz: said...

ammi : ha ah... memang... kalau ammi ada ngan dia lg la geram kott..