bola

Salam and Hallo

harini hari 1st sekolah setelah 3hari bercuti² sempena besday gue...
oo...yes...
happy birthday to me... yg ke 30... pewwwiiittt (dah kena start survey creme utk penuaan... hahahaa)

Alhamdullillah di kurniakan segala yg terbaik dari Allah... dijauhkan segala yg tak baik utk i.... Alhamdullillah...

cerita pasai besday, nnt2 i cerita ok...
dah lama gila tak mengadap laptop... makna kata dah lama jgk la tak hapdet blog...
so.
gmbr dah di download ke laptop.. tinggai lg nak cerita saja.... tp 'bila' tu jgn ditanya... tunggu saja...
tahun ni... tak dak kek besday...
ooouh... ada... tp dok dlm rupa tepung lg...
missLR buat sweet.. lalu kat tempat kek... tiba² dia kata dia nak buat kek utk i...
so sweet kan..? :)
but since hari besday i smp semalam... kami bejalan² merata... tak sempat² lagi nak manja² ngan missLR main baling² tepung mcm afdlin shauki ngan vanida imran dlm cerita sepi... :P
insya Allah... khamis ni kami buat kek yg missLR pilih tu... :D

mmm... ouh.. i nak cerita pasai bola sebenarnya...
harini encik suami blk lambat sbb kena layan tetamu company.... dasat je bunyiknyer kan....
dah tak der sapa nak layan org tu pi makan... depa dera la org baru....ceh.

so tadi, i ngan missLR blk ngan train....
punya la ramai org... rupanya ada bola... sepanjang² train tu... dia sambung ngan lagi satu train...
baca betoi2... bukan tambah satu gerabak... tp tambah satu train!
benda tu normal la utk train kat sini...
tp yg i panas tu... satu train yg belakang tu utk penyokong² bola... dah la polis jaga kat setiap pintu tak bg org biasa masuk.. dah la bising ngan lagu bola... dah la time tu penuh ngan org blk reja jgk... dah la hujan... dah la ramai.. dah la sesak...



blh bayang betapa semputnya i dok tolak stroller tuh...?
haih.



train yg depan pon.... gerabak belakang² penuh ngan penyokong bola...
depa nih satu perangai lagi.. suka sangat naik train smp minum arak...
dlm bergasak² tu la jgk nak minum bagai...
i masuk ngan stroller pon mcm masuk tin sardin... kalau yg berdiri kat sebelah i tu hensem pon dah tak berjaya nak buat i tersenyum simpul... semua bau masam.... (or maybe jgk ada arak tumpah)
tapi dekat² nak turun missLR mcm biasa akan berjaya jgk buat i gelak...
missLR : mama... i am cori (sorry ).... tadi dalam train... kakak kentut... tp kentut sikit je....
i : ooo...patut la busuk....
missLR : eh bukannn... kakak kentut kecik je... slow2 kakak kentut... tp uncle pakai baju red td gelak² sampai kentut kuat....


hahahhahahahhahaaaa.......

Comments

sitiezahim said…
hehehe lawak la liya :D
:cahya schatz: said…
kak hajar : dia memang lawak... tmbh2 kalau nmpk muka mama dia stress semacam tu...dia buat ayat sebaris pon kadang² lawak gila...
ahkakbatik said…
kaktek tak puas ati sangat ni.. awat nya masuk 30 dah kena cari creme penuaan? yg dah masuk 40 kena cari apa pulak???!!!! cepuk kang!
:cahya schatz: said…
Kak tek : mesti la kena carik cream penuaan siap2... Tak semua org original gorjes mcm kak tek....

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003