berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, November 12, 2012

birthday girl @ Tigolino

Salam and Hallo

orait... ni cerita on missLR's birthday....
encik suami dah siap² ambek cuti utk besday missLR n raya haji skali...
sbb besday missLR jatuh on weekdays, i mmg plan utk bawak dia pi somewhere yg buat dia happy...

ada member indonesia kami pernah ajak pi satu indoor playgroud kat frankfurt... tp rupanya, sebelah rumah kami ni pon ada tempat yg lebih kurang sama ngan indoor game kat Frankfurt tuh...
ceh.. tak pernah tau pon... huhuuu...
so. lepas sesi potong² kek antara kami bertiga... kami pon pi la tmpt ni, nama Tiggolino...
mmg sekentut ja tempat tu dengan rumah kami...

result : missLR super duper happy... :)
dia wish utk pakai baju pwincess... kalau ikut i, mmg nak bg pakai seluar pendek ngan legging saja.. senang nak panjat² benda...
baju pwincess dia pakai tu dia dapat hadiah dari umie neny last 2 years... tahun ni dia pakai baru betoi² size dia...
baju pink lengan pjg tu dia dpt hadiah dari tokcik besday last year.... itu pon tahun ni br buleh pakai elok²...
mula² dia hanya main dlm satu kolam yg penuh ball color² tuh...
dah lama sket baru berani nak try panjat².... tu pon takut² gak sbb budak² kat situ jerit² then lari laju² tepi dia... dia jz try panjat kat tempat tak dak org saja....
sebenarnya tempat ni agak special... tmpt ni indoor game tp sebenarnya tmpt utk budak² celebrate birthday...
dia dlm satu bangunan... tengok dari luar, mcm buruk ja... masuk dalam mcm waaaahhhh....
kat tengah² bangunan tu ada kerusi² n meja² panjang... tiap² kepala meja ada kerusi utk besday boy/girl ( kerusi yg mcm missLR duduk tu)
keliling kawasan tempat makan semua tmpt main.... ada tmpt panjat²... ada belon angin besar bentuk rumah la... bentuk dinosor la... then buleh lompat² atas tu.... jgn kata anak melompat... mama, papa, atok, nenek pon buleh melompat kalau nak lompat....
memandangkan mama missLR kecik molek n comey orangnya.... ala² tak perasan pon i masuk main skali ngan missLR... 
ada budak laki tu... br umur 11 tahun kot... tinggi dari i... muka dah abih macho dah tp skali main panjat² rumah angin... huhuhuuu.... so cute mcm justin bieber... :P
ada one time tu, sorang budak pmpn ni panggey missLR 'princess'... dan² tu la dia perasan menari² kasi skirt kembang.... hadooiii....
gmbr atas tu... depan skali... padang bola... blkg padang bola...ada tmpt lompat... mmg tmpt org utk lompat sahaja... ada dlm 8 ka 10 petak utk budak lompat².... blkg tu lg... ada castle angin... blkg lg... ada lg 2,3 rumah angin... tepi rumah angin tu ada cage besar utk panjat2... then ada la gelongsor besar... kecik... tinggi.. rendah....berpusing² pon ada.... ( tgk gmbr bawah nih )
gmbr atas ni... tmpt makan.....

encik suami ada ambek few videos... tp agak 18PL utk i nak letak kat sini....
tgk missLR main mmg comey... tp sbb dia ada bodyguard dok ikut kat blkg... tak brapa sesuwai utk tontonan umum bila bodyguard dok asyik jatuh tergolek atas rumah angin tuh...

balik dari tigolino... birthday girl request utk nak makan KFC.... tp baru otw, birthday girl dah tertido.... hehehhee....
sampai sekarang dok cerita pasai tigolino....
playground yg biasa² telah dilupakan....

2 comments:

Anonymous said...

Salam akak...ni br fst time sy komen...hapy besday utk missLR...smoga menjadi anak y solehah...
Disini sy ingin beritahu akak kfc kt german xleh mkn lg sejak 1 nov ni...kerana skrg dorg xmgunakn ayam sembelih(wiesenhof).
http://www.kfc.de/content/faq..akak leh baca kt link nih...
Maaf lambat bg tahu...

:cahya schatz: said...

Wsalam darling...
Ni sapa eh...? Gaya ayat mcm budak bingen...
Thanks for the wishes...
Yes, kami pon dah baca pasai ayam KFC tu.. But good news... Kami dah call kfc, n dlm jermen ada lg 3 sj kfc yg halal smp sep 2013... Alasan depa sbb kawasan tu mmg ramai customer muslim.. So taknak rugi kot, depa stay guna ayam halal tp tak diwar2kan kecuali pada yg bertanya... N salah satu kfc halal tu ialah yg kat mainz kastel..tempat kami slalu pi tu...
Apapon thanks so much for reminding us.. :)