berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, October 2, 2012

patchwork

Salam and Hallo

i ada plan nak join satu projek nih....
dlm hati nak buat paper quilling... tp dlm hati jgk nak buat quilting or patchwork...
dua2 projek pon kena potong benda kecik²... tu yg renyah tu... part nak combine dah senang sket...

last few months, achik ada ajak buat bedcover... so kami pi beli kain kat kedai india then bahagi dua...
achik soh i potong panjang²... dah abih potong, projek tu terus terbengkalai....
kain yg ada kat i... mmg i tak plan nak buat bedcover pon... so i guna utk buat projek nih...
dah potong kecik² n dah combine...
tp i rasa kain ni lembut utk buat patchwork.... ( dah ada idea nak buat baju missLR... tp dah potong panjang² )
sebab kain tu lembut, lepas combine, dia jadik senget²... adakah itu petanda utk i beli overlock pulak...?
sengih ja la encik suami kalau baca entry ni...smlm gelakkan dia... harini nak mintak overlock pulak... huhuu...

mmm... skg, i dah terfikir nak buat quilling pulak... kad extra yg i beli utk kad kawen haritu ada lagi....
geram ja tengok dok bersusun kat bilik kerja...
15hb ni cuti 2weeks... maybe time tu buleh start betoi²...

betulla encik suami kata, i ni tak sempat nak boring dok rumah... ada ja reja nak buat... hihiii...

bang,i♥u...

4 comments:

Neny said...

cantik kaler dia! all shades of blue! kalu buat alas meja pon lawa hgak...heehehe

:cahya schatz: said...

kak neny : tak cantek la kak.. senget²... :(

Ms J said...

dah datang mood quilting pulak yer...seronoknya..mcm2 boleh buat yer bila dok rumah...mmg xmenang tangan kn! ada jer idea kretif yang tetibe "ting!"...:)

:cahya schatz: said...

Ms J : tak der la 'mcm² buleh buat'..
puas bertepih tangan gak ngan missLR..
tp kebetulan ada offer baik.. so try la.. :)