check up

Salam and Hallo

semalam kami anak beranak ada check up...
missLR check jantung... i check up biasa...

Alhamdullillah... missLR is getting better..
dulu pon ok jgk... tak dak la masalah yg problem sgt...
cerita pasai 1st check up kat sini...

i ada ambek gmbr.. tp camera canggih sangat maka tak brapa nmpk muka liya...
proses yg sama dgn 1st check dulu...
masa 2nd time pegi... missLR 2thn... tp dia nangis so tak leh nak buat check sangat...

smlm, missLR mcm rilek...
nasib baik masa last check up kat kinderartz, doktor tu main² ngan dia... then missLR dah hilang takut sket...
termin² before this mmg utk cucuk... so missLR agak tak suka jumpa doktor...
akhir skali check up, jz check biasa² n nurse tu pon cun...

doktor kat kinderkardiologie, doktor lelaki... tp sangat la lemah lembut... nak letak stethoskop kat dada pon,  dia gosok2 kat tapak tangan byk kali... tak nak bg budak terkena stethoskop sejuk kot...
missLR mula² rilek... then bila buat EKG, dia dah start merengek...
terkejut tengok byk sangat wayar kat badan...
puji smp sebakul pon tak jalan gak... last² papa pon baring skali kat katil pesakit...

masuk kat 2nd room utk scan ultrasound, missLR cool blk sebab doktor lelaki yg lemah lembut tu masuk... doktor kata semua ok... getting better...
Alhamdullillah....

then, kami pi makan KFC as upah missLR...

lepas tu kami pi jumpa pakar doktor wanita pulak... i punya termin...
doktor sangat excited jumpa i... ekceli bukan sbb jumpa i... tp sbb jumpa malaysian.. dia pernah pi malaysia n dia suka malaysia...
so lepas check itu ini... dia buat kesimpulan... 'your case is a bit complicated... but not so complicated... it is not so serius... but it is not serious.. '
pastu dia gelak.....

tp i konpius nak gelak ka dak... huh.

doktor kata kes i mcmni...
hormon i patutnya biasa² kat KL.... tp la ni dia dah kat perlis... so i kena amek ubat utk kembalikan hormon tu ke KL n kalau i nak pregnant, i kena amek ubat utk ke johor pulak....
(nama tempat telah ditukar utk memudahkan kefahaman)

selain tu, semua ok...
so sat sj la i jumpa doktor... ouh before tu, check blood pressure... as usual, low...
tp nurse comey kata tak pa... no problem....

Alhamdullillah.... :)

Comments

datin que said…
huh...bikin saspen sj..
ingatkan check up sbb ko pregnant..
he3...
takpe..rezeki dari Tuhan.. enjoy la dengan missLR dulu..
Ms J said…
xfaham lerr psl hormon ko...
:cahya schatz: said…
datin que : do i know u...?
ya la.. nak enjoy dulu ngan missLR... tgh usaha sungguh² nak dpt adik missLR la nih.. huhuu...

ms J : hormon tak stabil.. period dtg ikut suka dia... hormon² dlm badan pon tak berada dlm keadaan yg betoi...
tp tak la smp tukar ke hormon lelaki.. jz tempias ke arah² situ...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO