berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, November 29, 2012

cake platter / cake stands @ tempat letak kek...

Salam and Hallo
harini puan²... saya nak cerita pasai tempat letak kek yg ada dlm koleksi saya...
bunyi 'koleksi' tu mcm kerap buat kek kan....?
tp sebenarnya... semua platter nih still simpan dlm kotak n plastik lagi... huhuuu....
ni stand pertama saya...
ada kawan bg masa dia nak pindah.... dia sendiri tak pernah guna lagi... i guna br skali kot masa besday missLR tahun lepas.... time lain.. asyik lupa nak kuarkan... last² kek letak kat atas meja cemtu saja...

haritu, i pi flohmarkt.... tak dak benda sangat nak carik... i ternampak platter² kat bawah nih...
rega 3bijik mcm beli sebijik yg baru.... n semua still baru...
glass biasa... tp agak cun sbb ada kaki....
maybe nak guna utk besday missLR hujung bulan nih....
NOTA TAMBAHAN : 
yakin jer i kata ni gelas biasa... masa i guna utk besday missLR, i guna semua platter ni sbb byk kek...
rupanya, yg ku sangka 'glass biasa' ini yg paling mahai antara semua....
platter ni brand 'Walther Glas'...
mana gue tau benda ni mahai kat mesia... gue angkut dengan rega 2€ saja... :)

yg ni i beli sebab handmade....
org ni jual sbb dia dapat hadiah.... dah lama dia simpan tp tak guna... so dia jual... rega 1€ ja kott...
masa beli, comot² berabuk... tp bila dah basuh nmpk mcm corak kristal... mmg elok lg....

yg ni i beli utk letak pizza... :)
ada lagi satu corak yg cantik... tp yg tu dia guna lama kot... nmpk faded dah...
dia kata, yg ni baru... dia beli sama² ngan yg lagi satu tu.. tp dia slalu pakai yg lg satu saja...
apa lg...? beli ja la...














pastu terus jalan cepat² kat flohmarkt tu sbb takut nmpk benda lain yg lg cun... huahhahaaa....

*kalau ada sapa yg bekenan tiga yg bawah tu..bgtau la... i buleh simpan n bawak blk next year...

8 comments:

Madam Sooyaree said...

Wah, cantik nya tempat pizza tu! Kena makan cepat-cepat, baru nampak corak nanti, hehehe

:cahya schatz: said...

madam sooyaree : betoi jgk kaan...??
tp ada yg corak lg cantek...
hopefully pizza yg akan diletak kat atas tu pon sepadan la ngan tempat letak... huhuuu...

Maria Rajab said...

amboi byk nya dia punya cake stand..mai sini 1..hehe..

Ms J said...

wahhh..boleh bwk time jamuan raya haji nnt ni...:)...i should buy one la....:)...eh liza...bila u nk balik....i berkenan yg tingkat2 perak queen anne tu..sana bape hinggit...

harnidahussin said...

alamak..aku berkenan yg pertama tu ler..hihi

Anonymous said...

Weyy.. Letak la shout out kat sebelah tu.. Senang aku nak jerit soh hapdeeettt....

Anonymous said...

jual la cak...
kalau second hand pon ramai yang nak beli..dari ko dok jual botol susu tu.. kesian kat org yg takde anak mcm aku nih...huhuu...

:cahya schatz: said...

eh..eh...korang²...sorry... sgt tak perasan ada byk komen tak berbalas...

maria rajab : tunggu ada sale sket.. i import utk geng2 kat mesia...

ms J : queen anne tak kawan la ngan org jermen...dia glemer kat UK saja... kat sini depa guna brand depa saja...
but dari segi quality... no doubt.. insya Allah kualiti tip top even brand cokia..

harnidah : ramai yg bekenan yg tu.. nnt kalau ada sale.. aku roger ok...?

anonymous : sorry.. tara komen kat post pon asyik kena spam.. apatah laie shout box kat tepi tuh...huhuu..

anonymous : hik hik hik.. ni sapa la pulak nih.. next time mntk tlg tulis nama or password ok... senang i nak pk nak bersopan or membambu...
err.. ada plan.. tp pelan² kayuh la..
aku suka budak² n tau quality brg yg aku juai sbb missLR guna benda2 yg sama...
aku tak suka jual benda yg aku taktau ok ka dak....