bila dah buleh bercakap...

Salam and Hallo

betulla kata org² tua.. bila anak tak buleh bercakap... kita nak dia bercakap... bila dah buleh bercakap... kita kalut nak suruh dia diam pulak....

same goes to missLR...
tp i rasa word2 yg dia guna tak sepadan ngan umur dia...
amacam...? bergetar tak jiwa raga bakul tengok anak dara i senyum simpol...
hehehheee...

semalam tiba² dia kata dia teringat kat papa...
missLR : mama... mana papa...?
i : papa pegi ofis...
missLR : mama... liya tingat kat papa.... kat abg aqidd skali... kat abg irschad skali.... ngan baby maryam skali.... liya tingat kat semua2 orang...
i : nnt kita jumpa diorang lagi ok...
missLR : ye la... liya nak jumpa la ni... tp semua org tak balik rumah kita dah...
i : tak pa la... nnt kita jumpa diorg kat rumah diorg pulak...
missLR : eh.. papa balik rumah kita la....!

tak pasal² i pulak kena marah....
dah banyak kali dia kenakan i... tak macam budak umur 3tahun...
i cakap A dia cakap A+....
i cakap B... dia cakap B-....
dah pandai argue... dah pandai bg reason...

td, tgk gmbr toksu kat FB... terus jerit 'tok su boooooyyyyy'
bila toksu kata 'toksu sayang liya...'
missLR kata... toksu boy kena sayang toksu girl saja... sbb kakak liya anak papa....
hik hik hik... loyar buruk.

smlm, org mai anta hadiah besday missLR...
org tu dok pasang² benda... si missLR dok la tanya macam².... non-stop...
dah la cakap melayu.... slumber ja panggey org tu oppa (tokwan)....
buleh bayangkan tak...? org tu tak paham segala apa dia cakap kecuali....oppa...??

skg, dia dah catch few jermen word...
grammer mmg tunggang langgang la.. tp dah reti guna jgk la word2 jermen.. maksudnya dia dah faham... i rasa dia dgr2 ja kat sekolah n masa tgk tv.... tak sangka cepat dapat....
last week, masa tetamu nak mai... i kemas2 toys dia n kumpul setempat...
skali dia jerit 'bin gefunden! bin gefunden!' ..... sepatutnya 'ich habe gefunden' (saya dah jumpa)...
i terus tergelak... pandai la dia... i yg kemas... dia buat² 'ter'jumpa...
muka mmg mintak kena cubit.... muka nakai...!

Comments

wawa said…
Hai, dah 2 kali nk comment asik problem.. Ok, lg skali
Comelnya kakak liya, nanti haziq nak jumpa kakak liya bulan 12 nanti boleh. Mama haziq n haziq fly blk 8.12. Kita jumpa kat frankfurt ok!;)
:cahya schatz: said…
wawa : still problem ka tmpt komen aku nih...?
ritu kak neny soh buang yg kotak huruf² tu... aku ingat dah ok dah...

waaahh...kak liya tunggu... skg ni, sapa yg mai rumah.. mmg terus melekat nama² tu kat mulut dia.. kalau dia nak bercerita pon.. mmg hero² n heroin tu la jgk... heheheh...
pasni tmbh lg satu hero... :)
makshaq aneeeem said…
makshaq speechless!!
:cahya schatz: said…
makshaq : tu br dengar cerita mama.. belum soal-jawab ngan kakak liya laggiii... :P

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO