upin dan ipin dan uping

Salam and Hallo

seperti yg dijanjikan... tu dia, gambar peng'conquer' blog i...
dok sini, missLR hari² mengadap upin ipin... ayat² upin ipin semua dia hapai...
dia punya dok ulang² smp i pon terhapai skrip upin ipin...
bila blk mesia, i dgr upin cakap 'eh?' pooooon i dah buleh cakap scene mana...episode mana....

antara salah satu benda yg missLR wish utk buat kat mesia ialah main layang² macam ehsan n main upih mcm upin ipin...
missLR panggey upin -> uping... :)  choomeeyyyy...

i cari merata layang².. tp org kata bukan musim...
then, mak tok tlg carik upih utk missLR...
dah la pi jenjalan dua2 org saja.. blk tu, usung upih atas kepala... lupa nak amek gmbr... hehehhee...
 sabar bertenggek kat tepi mak tok di bawah pohon jambu...
kaki ngan tangan kena ikat ngan tangkal penghalau nyamuk...
( plis jangan percaya itu tangkal...)
maktok dok modified upih, missLR pi kutip bunga kat pokok maktok...
siap cakap... 'liya amek satu je kaannnn.....'
muka excited sesangat dapat main upih...
senyum smp lenguh pipi.... kah kah kah...
time ni dia paksa i suruh duduk atas upih... kengkonon dia nak tarik...
agak² tak leh gerak tu siap jerit kat maktok... 'maktokk... hilfeeeee.....'
maktok dah masuk rumah....
missLR : mama.. liya tak buleh tarik mama la.. sebab liya budak kecik lagi.... 
i : sebab tu mama kata mama tarik liya...
missLR : tapi liya nak main sama² mama....

so sweet kann....?   :)
missLR : mama... heler ( leher) liya dah peluh....
i : ok... jom masuk...
missLR : tp kejap.. liya kena pijak batu dulu....
pastu lepak² atas buai tengok kebun bunga maktok....
missLR : maktok majaliah (jamaliah) tu baik sangat kan... dia buat uping utk anak mama...
i : ye la.. semua org sayang liya... sebab tu kena jadi good girl...
missLR : eh... liya mmg dah good girl dah....


ffiiiinnnneeeeeeee.......

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003