berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Saturday, September 29, 2012

missLR dan fountain

Salam and Hallo

kalini i letak gmbr anak dara i... :)
gambar lama.... awai bulan lepas...
masa ni panas lg kat sini... skg dah autumn dah...
masa i amek gmbr ni, kami br balik sekolah.... tgh tunggu encik suami datang menjemput...
naik train 3minit ja...
tunggu encik suami.... 2jam... abih semua kedai i ronda.... the main reason adalah budak kecik ni la...
dah pandai soh papa jemput.... tak nak naik train dah....
dah pandai mintak nak singgah makan kebab.... dah pandai order nak makan ice cream bagaiii....
time i bawak dia main benda ni... dia kata dia ingat lg papa pernah bawak dia main air kat situ... padahal seingat i, masa tu dia kecik lg... awai² buleh jalan kott... tak sure la dia mmg ingat or berangan... buleh tahan jugak la gaya dia berangan tu...
kdg² dia punya cerita cedok dari cerita upin ipin, tp gaya dia cerita macam dia belakon sama ngan upin ipin... punya la berbakat anak i nih... kah kah kah....
dah basuh kaki kiri... basuh kaki kanan pulak.. pastu lari terkodek²... basuh kaki kat lubang lain pulak... pastu lari kodek² lg....
masa i ambek gmbr ni.. dia dah jatuh terduduk 2x.... skirt belah belakang mmg dah basah... but still nak main....
tmpt ni ekceli depan stesen ketapi... ada dataran sket... kat situ, kalau time winter...selalu ada pokok krismas...
kalau summer... ada la fountain kecik² mcm dlm gmbr tu.....
kadang² fountain tinggi... kadang² takat lutut missLR saja...
kalau anak² jermen yg main.... mmg tinggai pampers ja terkodek² main kat situ...
si missLR, i soh bukak kasut pon dah terloncat² say thank you....
gambar last adalah few minutes before missLR jatuh kedebuk atas air tu... terus baring...
nak cover malu punya pasal... dia kata apa tauu....












'mama... liya dah punat(penat) dah... tp liya tak nak liegen(baring) kat air... liya nak liegen kat stroller jeee.....'
nak tegelak pon tak smp hati.. dia dah tak selesa bila baju n spender dia basah...
nasib baik kebetulan ada baju spare....
tak smp 3minit dok dlm stroller, terus tidooooo......
betul la dia kata dia penattt..

2 comments:

Farr said...

kecik2 dh pandai cover2 eh. bagus2. selamat hidup...

:cahya schatz: said...

farr : huiishh..dia bab² cover ni mmg terer... kdg² tu tak terpikir mcmn dia buleh ada idea nak cover mcmtu...