melaram

Salam and Hallo

penat hookkeeeyyy pi sekolah...
so i need therapy... kebetulan, ada satu kedai kat area sekolah dah nak tutup... semua barang dia jual 30% less...
mula² tu macam tak la menarik sgt memandangkan kedai tu mmg kedai mahal...
tp masa si fad tanya... i pesan jgk jarum utk mesin sbb dari 5batang jarum yg i dpt free skali ngan mesin tu, semua dah patah... tinggai sebatang je lagi...
2,3 hari lepas si fad tolong belikan jarum tu.. i lalu depan kedai yg sama... n ada 60% less pulak...
huiihhh... 'kena masuk nih....' hati kecilku berkata...
steeennnnnddeeeddddd....bukan masuk saja... TERpaksa beli something sbb kalau nak kuar mcmn pon kena lalu kaunter....
barang banyak dah habis... dah macam kedai dilanggar garuda dah kedai tu... kotak bersepah²... tu baru gaya 30% less..
kalau 80% mcm jusco mesia.... mesti ngan rak² skali org jermen (read : turki n moroko yg dok jermen) ni angkut...

i tak masuk geng depa... i tengok² barang then siap tlg susun ikut tag blk...
geram ja kalau amek brg kat tag harga 1€ tp time nak byr rupanya 5.99€ kan...?kan...? kan...?

i amek pewarna utk baju...
kaler itam dah tak dak.. so i amek kaler dark blue n dark brown... kotak besar tp rega lg murah dari kotak kecik kat kedai murah... caya laaa....
nnt2 senang i nak kalerkan blk jeans² yg dah faded...
then, tanpa disangka²... i TERbeli makeup...
zaman bila ntah i nak pakai.... tp sebab satu lipstick tu jatuh dlm 1€ cemtu... i pon amek la kaler² yg sesuai ngan i.....
maybe time rasa nak masak dengan muka yg cantek... i pakai la lipstick² tu semua....
yg paling berbaloi lipstick superstay tu la...
encik suami pon mcm tak komen apa bila i tunjuk...
kemungkinan ada dua...
1. 'lantak ko la... duit sendirik kaannn...?'
2. 'bagus bini aku... sedar diri tak lawa...terus nak hapgred....






hhahahhhahahahhahahhaaaaaaaammmmmmpppeeeeessss.....






tak cukup lg ngan benda² yg ntah tahun bila i nak pakai tuuuu...
minggu lepas... blk dari sekolah, terasa nak beli baju or seluar utk i... maklumlaa.... skg dah pakai suar size kecik kaaannn....
so pusing² C&A tu... ternampak satu rack ni kat tmpt tersorok... suspek!
redah masuk kat celah2 baju tu... rupanya rack tu ada accessories yg 70% less...
tak brapa byk dah... tp still i dpt angkut dua.... :)
yg ni pon tak tau tahun bila i nak pakai.....
bila tgk rantai tu.. teringat gelang i zaman UM...
i ada beli gelang yg mcm loket rantai tu... tp housemate i lg kerap pakai dari i.... pastu dia mintak, i terus bagi... mmg sebab i tak pakai pon... beli saja....
yg nih pon ada kebarangkalian jadik tukun gak nih...
nak simpan kat liya pon tak berbaloi nak buat harta..... hahhahahaaa....

Comments

Neny said…
Kedai mana lak kat ruesselsheim tu tutup? asik bersilih ganti je kedai2 kat ruesselsheim tu kan?
Neny said…
yey!!! dah xde security word..senang nak komen...hehehe
:cahya schatz: said…
kak neny : rewe rüssselsheim dah lama tutup...minggu ni dah start ngan norma... norma tmpt lama tutup... pindah kat situ...
kedai yg org cerita kat entry ni... ihr platz yg sebelah rewe tu... nnt ganti ngan rossmann....

n minggu ni, minggu last tegut raunheim... dah nak tutup... tepi tu skg ada standesamt raunheim... besar bgnn tu.. maybe sewa tegut pon dah mahai... minggu ni depa jual semua barang 20%...
nnt ganti ngan rewe kott...
Neny said…
laaa..rewe yg hebat pon kena tutup? Tegut pon? Mcm x sangka Tegut nak ditutup, tapi maybe sbb brg2 dia mahal sgt kot, ke ekonomi makin teruk?

Ada bangunan baru sebelah Tegut? ke yg ex-post office dulu -Deutsche Post?

Alahai, rindunya Raunheim!!!
:cahya schatz: said…
kak neny : rewe rüsselsheim tu tak tau la kenapa tutup....
tp dah lama jgk la...
standetamt tu buat betoi2 depan bakery yg tepi tegut tu...
tmpt tapak weinachtmarkt raunheim...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO