classic

Salam and Hallo

last saturday, kami pegi flohmarkt kat Wiesbaden...
actually, before that...kami pegi another flohmarkt.. somewhere kat.... errr... hattersheim ka apa heim ntah... (not important...)
so.
kat flohmarkt Wiesbaden... missLR dapat habuan dia... sebijik basikal pink yg comey mcm missLR jgk...
reward utk dia for being a good girl... :)
(nnt i letak gmbr ngan cerita pjg²)
n i ada dpt 2 set sepit WMF ngan rega 4€.... ( yee haaa)

tp yg i paling tak percaya smp harini... encik suami beli satu benda yg agak errrr...cant find the right word... maybe 'classic'....
selama ni mmg dia punya taste agak not bad... even dari segi barang² rumah...
tp i sangat tak sangka dia akan beli set tea mcm gmbr kat bawah nih....
hah!
jangan main²... lining gooooollllddd taw!
masa kat flohmarkt tu dia ada cakap kata dia beli set tea...
then i was looking at him likee.... heh??

blk rumah, beriya la dia tunjuk kat i....
again.... i buat muka pelik....
cantik mmg cantik.... tp time bilanya i nak guna set nih...?
set kat rumah i mcm biasa2 saja kottt...
i rasa set ni baru n org tu tak pernah pakai... sbb tak dak kesan calar pon kat badan teko or anak²nya...
n belah dalam teko tu pon sgt putih n sekata...






















fuuuhhh... TERPAKSA la i hunting for cups n plates yg buleh masuk ngan set teko nih....
i TERPAKSA okkk... bukan saja² nak pi fl√∂hmarkt kerap²....

Comments

et said…
hebak sungguh taste en suami..blink-blink gitu..
pandai jugak yer beliau memilih barang..cantik..i like

tapi kalau laki aku yang beli mcm tu..ku buh ayaq kosong pun rasa coklat..muahaha
rostina76 said…
salam liza...huhu,classic nye tapi yang penting cantikk. mewah gitu
wawa said…
Haha..best kn flohmarkt.aku pon skang rajin nk membeli set pinggan depa..ada yang dah berpuluh tahun..tp sangat cantik.. Suka..
Alin Marlini said…
memang klasik. ada sentuhan emas
:cahya schatz: said…
et : i agak speechless bila tgk dia beli benda mcm tu... ni first time...
skg ni dok pk time bila la nak guna teko lawa cemtu...

rostina76 : salam kak... bab mewah tu yg buat pk 43x nak guna tuh...
tp memandangkan rega dia berbaloi².. maka harus la kita simpan even buat hiasan sekalipon..

wawa : aku mmg dari mesia lg suka berjalan kat flohmarkt.. tp kat mesia, tak meriah mcm kat sini.. kat sini brg depa elok².. :)

alin marlini : sbb klasik tu la dok pk time bila nak guna.. org yg mai rumah kami semua org biasa2 saja...
kang i jamu ngan teko lawa cemtu, depa tak gamak nak minum kott.. huhuu...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO