berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, August 28, 2012

buat pengubat rindu peminat missLR

Salam and Hallo

 

nmpk tak missLR dah besar...?
tp sebenarnya dia makin kurus... tp makin tinggi... tp tak nak makan....

selama ni dia mmg tak pernah kisah ngan laptop.. sbb dia slalu 'pinjam' iPad i...
time jadik geng... tu iPad i la... dia pinjam saja...
time tak brapa nak jadik geng... tiba² 'ini iPad liya... tp mama buleh pinjam.... tunggu kejap.. liya nak tengok mickey maush tiga minit.....'

oooo yes... sila percaya yg dia mmg letak masa 3 minit....
semua benda pon 3minit...

skg ni, sbb encik suami slalu guna laptop.. n i TERpaksa guna iPad.. maka missLR otomatik akan terdorong utk melenteeeyyy kat bapak dia sbb dia tau iPad mama punya...
aktiviti baru missLR adalah blaja menaip...
agak cepat jgk dia carik huruf sebenarnya...
i dulu... terkial² nak carik satu² huruf... nak tekan pon ala² segan gitu....
beza kan kita ngan budak² skg...?

seperti biasa... ejaan di mulakan ngan nama missLR dulu...
kalau menulis... dia dah buleh tulis nama dia sendiri dah...
huruf Y saja yg selalu tak brapa nak ada bentuk... huruf lain dah buleh tulis ngan konfiden...
and seperi biasa jugak... lepas nama dia... nama papa...then mama... then tokchik n tokdee...
kadang² dia ingat nak tulis nama tok nenek dia dulu.. tp sementara nak tulis tu.. soalan dia mcm peluru M16...
maka utk memendekkan cerita.. kita ajar la dia tulis nama² org yg di sekeliling dulu....






















haihh.. kenapa la i malas sgt nak pi sekolah nih....
tlg doakan i terbukak sikit minda nak terima pelajaran baru....

2 comments:

Messy Mummy said...

Selamat hari raya!! baru dpt baca :)

Pasnie boleh suruh MissLR taipkan entry kay :D

:cahya schatz: said...

messy mummy : hai gorjes! apa khabar...?
selamat hari raya...

ye la.. ye la.. nnt mama ajar missLR advanced sket... blog ni pon dok cerita pasal dia je kaann... peminat² pon peminat dia je jgk..
(jatuh merudum saham mama..)