sometimes -> most of the time

Salam and Hallo

i browse2 n baca2 status n gmbr kawan2 kat fb... i terpikir few things...
betul kata org... apa yg kita ada... jrg kita syukuri.. apa yg tak dak.. yg tu la dok terketaq2 nak...

Allah dah atur hidup kita mcmn...
kenal ngan sapa.. kawen ngan sapa... anak berapa...
tp lumrah perangai manusia nak berbanding2 n berlumba2...

syukur jgk i ditakdirkan jauh dari malaysia (read:melayu)...
if not, maybe hari2 org tanya bila i nak ada anak nombor 2... gaya bertanya tu mcm la kalau i ada anak esok, org tu nak bg biasiswa seumur hidup utk anak2 i...
plus, katakan la i dah ada anak 2... dah depa kalut tanya utk number 3...

most of the time, i sendiri jeles tgk kawan2 pi jenjalan sana sini... blk mesia pon sempat pi jenjalan sana sini...
time hangin asbestos tak menyerang... i pk.. ekceli ok je kalau duduk spend time ngan family... dlm 365hari... i dpt spend 30hari saja ngan depa.. ntah tahun depan sempat lg ke tak.. kalau depa yg tak pi dulu.. ntah2 i yg pi dulu... Izrail bukannya buleh pause2 buat kerja dia...

kawan i kata rugi bila dok obersi, tp tak jengah tempat2 lain...
pk2 blk.. kalau dok mesia pon, i rasa encik suami akan prefer dok rumah je jgk... silap2 semenanjung mesia pon tak cover abih... so sama ja dok mana pon...

semangat i nak pi sekolah mcm api kena tiup angin... tiba2 semangat gila2... pastu tiba2 jgk, tak dak semangat lgsg.... mcmn tu...?

smp ja sini haritu, i kengkonon nak buat pendinding supaya lebih tabah menerima cacian dan 'psiko'an...
i berjaya tak cerita kat encik suami... tp tak berjaya nak halang hati i dari berprasangka tak elok... :(


kena start buat cross stich nih.. br kurang sket masa nak pk yg bukan2....

Comments

Neny said…
Akak x ingat kata blog ni dah diprivate. Dok pelik "apsal la minah ni x hapdet2 blog". Rupanya bila dah private maka takde la blog list updated...huhuhu. Sib baik teringat kat korang so ingat nak jengah2 gambar. Sekali rupanya dah byk entry!!!

Ini la sy yg tidak alert...huhuhu
makshaq said…
mmm nampak gayanya liya masih tak berjaya menyibukkan mama dengan soklan2 cepumas dia.. sbb tu mama masih ada masa nak layan perkara2 berkait dgn ke psiko an...
Ms J said…
liza, aku sgt memahami perenggan no 5. Sabar yer. telan ajer apa org ckp, think positive...ada org concern psl kita...tu pun dh cukup baik..:)
Ms J said…
liza, aku sgt memahami perenggan no 5. Sabar yer. telan ajer apa org ckp, think positive...ada org concern psl kita...tu pun dh cukup baik..:)
Anonymous said…
kak liza....abaikan sahaja mereka yg aneh2 ituu...smileeee=)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003