berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, May 10, 2012

tulis

Salam and Hallo

awai bulan 4 ritu.. missLR buat kezutan kat makpak dia..
dia dah buleh tulis without trace kat mana2...
ni first time dia tulis...
huruf A...
dia tgh kaler2 gmbr kat big book dia.. then suddenly dia cakap kat encik suami dia nak tulis huruf A...
n dia terus tulis A yg besar tu...
encik suami terus panggil i then i mintak missLR tulis lg skali... then wujud la A yg kecik sket tu...
pastu i suruh tulis B...
dia buat satu garis... pastu... dia tulis F....
missLR kata.. 'eh... ni bukan B... ni F... salah..salah...'
bila dia try tulis B skali lg.. jd la bulat yg ada kaki2 mcm gmbr kumbang tu...
hehehehee.. but, i m so proud of her!

then, ada la few times lain yg dia main n tiba2 tulis huruf2... tp i tak tgk.. tup2 ja terjumpa kat big book dia... dia still try n error... :)

n ada skali tu.. dia tgh makan... i dok setel hal kedai i...
missLR mintak pen...
i suruh dia makan dulu...
dia kata dia nak buat keje kejap... dia nak tulis nama dia..
ekceli she did... dia tulis L... I... pastu tak tau nak tulis Y... terus dia padam L ngan I tu...
dia tanya i dia nak tulis huruf apa...
i randomly kata.. A....
then D....
then H...
then C...
then i....
nmpk kan kat gmbr tu...?
tp I... titik dia kat tepi... dah macam taik lalat daaa... hehehhe....

masa besday tokcik.. i buat kad.. then pegang tangan dia tulis HAPPY BIRTHDAY.. bila dah siap.. dia nak tulis sendiri pulak...
so kat kad yg dia tulis tu...
HAPPY mmg dia tulis sendiri... smbl2 tgk kertas yg dia dah tulis ngan i...
P tu dia buat mcm lollipop... so cute...
i punya seronok tgk dia tulis smp lupa nak amek gmbr...

Alhamdullillah...
skg, missLR dah pandai eja... tp tak pandai bunyikkan lg word tu...
cth :
dia eja L-I-Z-A.... jadik MAMA!
dia eja P-O-O-H.. jadik teddy bear!
dia eja N-U-K jadik tee liya!

hehehheheee...
comeeellll....

2 comments:

Adi Yuseri said...

tulisan Liya cantik..

et said...

hahaha....L-I-Z-A...MAMA

liya bijak