kembali ke sekolah..

Salam and Hallo

nih lagi satu sebab kenapa i busy terkedek2 smp nak hapdet blog pon tak sempat..
i kembali ke sekolah bahasa jermen yg telah lama ditinggalkan....
last time i join, i belum pregnant kat liya... masuk dlm sebulan, then muntah2... tp still bukan sbb pregnant...
2 minggu lepas stop tu kot, i muntah2 sbb pregnant...
so smp la skg, br nak join blk...

namun kalini dengan semangat yg lebih membara... sbb dah paham jgk org becakap... cuma tak brapa reti nak reply je...

minggu first pegi kelas, cekgu beso kata mai 2x je... utk introduction...
missLR?
stended... buat mcm territory sendirik...
hari 1st i pi sekolah, encik suami ikut sbb nak daftar..
kelas i ngan tmpt jagaan budak bertentang... kiranya takat suara missLR gelak tu mmg clear la i dgr kat kelas... maklumla... dari lahir volume tone dia mmg ada problem sket... problem sbb tak leh nak slow... asyik nak jerriitttt saja..

i masuk kelas, missLR masuk tmpt jaga budak... rilek ja masuk without kami...
dia main2 ngan budak2... bantai cakap melayu....
tiba2 dengar dia jerit... encik suami intai la.. rupanya ada budak morrocco rebut barang dari dia... missLR nmpk ja encik suami.. terus bergenang airmata...
tp babysitter kat situ ajak missLR dancing... dan2 lap airmata, terus membontot babysitter tu...
dlm sejam lepas tu, i saja pi jenguk missLR...
skali dah jd kapla kat kelas...
ada la kot 4 org geng dia kat meja dok lukis2...
missLR : meh iya tunjuk.. iya lukis rectangle..... (cara pronouns 'rekteggoooww')
budak2 tu pon melopong ja la tgk dia....
babysitter dia buat isyarat soh i kuar, sbb tak nak disturb depa main... i senyum ja la..
before tu... dgr missLR cakap..
'stop!stop! tak pe... tak pe... iya amek....'
hehehhee....
depa yg lain pon tak ckp jermen jgk... sorang cakap hindustan... sorang cakap morrocco... sorang cakap turki...
mcm ayam ngan itik... tp still dok main sama2... comel...

masa pause kelas, i masuk bilik jagaan tu ngan mak2 yg lain... missLR tak carik i pon.. bila tgk semua budak berenti main.. baru la dia pusing2 carik i...
n babysitter kata missLR goodgirl sangat...
kalau ada baby nangis, nnt dia pegi gosok kepala baby n cakap 'dia baik... sayang dia.. jgn nangis taauu...'
n lepas main... dia tlg babysitter kemas barang...
masa blk, i ajak pakai jaket.. tak nak oookkk...
tak mau blk... sbb nak main ngan kawan2...
hari kedua i ke sekolah, mcm tu jgk...
then sekolah cuti 2weeks...
lepas pada 2 weeks cuti tu...1st ngan 2nd day saja missLR enjoy...
bila smp sekolah, i anta bekal ngan air tea dia... terus dia suruh i kuar sbb dia nak tutup pintu...
hari ke3 pulak.. siap2 nangis2 tak nak pegi sekolah..
i rasa dia letih.. sbb kelas i dari pukul 1-5ptg.... n tu time tido missLR...
tiap2 kali blk sekolah, mesti dia tertido dlm stroller...

senin lepas, encik suami cuti.. missLR pulak tak brapa sehat.. so i pi sekolah sorang2...
tp sbb panas sgt... i smp ja sekolah... i fenin2 lalat...
dok kejap dlm kelas.. i pi toilet muntah...
masuk kelas blk... rasa nak muntah lg...
serius rasa nak pitam...
i bgtau cekgu i nak blk... tp sempat je jgk pi muntah lg skali... pastu naik teksi terus blk rumah... takut pulak i terpengsan dlm train..

harini cuti laborday..
esok means sekolah...
missLR dah cakap awai2 dia tak mau pegi sekolah...













ouh.i tak pregnant ok.




Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby