berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, March 19, 2012

tunic pwincess and henna

Salam and Hallo

mcm lama sgt tak jahit baju utk missLR...
baju raya haji pon tak sempat nak amek gmbr...
baru2 ni sort baju2 lama missLR... dah byk yg ketat kat perut..
antara baju2 yg i dah simpan dlm kotak, adalah dress2 yg i mula2 jahit utk missLR....
n tu la among baju2 feberet missLR... dia sudah naik hangin bila i simpan baju2 tu dlm kotak...
i pon bergegas potong kain n jahit...
esoknya tu... baju siap... i suruh try.. menangis2 pulak tak nak baju tu...
hish... kasik panas betoi budak kecik nih...
masa tu, i jz nak ukur leher saja...
bila missLR nangis2 tak nak pakai...
i : smlm iya kata nak baju princess... ni mama dah jahit.. iya tak nak...
missLR : iya tak nak mama... nnt iya sejuk... (smbl nangis mcm nak kena rotan)
i :kalau iya tak nak.. mama bg kat kakak yg suka jerit2 kat bawah...
missLR : ok.

huhhhh...tarik napas panjang2....
lepassss....

lepas 3hari baju tu siap, ada junior kat sini nak dtg rumah...
time2 tu missLR tergedik2 nak pakai baju princess...  dan2 time tu la nak cakap 'canteknyerrrrr baju mama buat... taceh² mama...'
gambar baju ni lepas dah basuh n dah pakai utk kali kedua.... actually, ni tunic.. tangan kembang... tp i buat tak kembang... tak dak reason pasaipa tak buat jd kembang... huhuu...
patutnya, ribon tu tak dak.. n skirt start dari dada...
terpaksa ubah ikut kebuncitan perut missLR... hehehhe...
ribon buleh ikat kat depan n blkg..
nak feeling mcm princess... ikat blkg..
nak feeling mcm minnie mouse.. ikat riben besar kat perooot....

dah bejoget sakan pakai baju princess tu...
tiba2 missLR diam2 masuk bilik kerja...
rupa2nya dok berangan pakai henna.. dia amek tiub henna i n tulis2 kat tangan dia...
bila i nmpk.. br dia mintak i lukis flower kat tangan dia...

ni hasilnya... lepas lukis kat tangan liya... lukis kat tangan mama pulak...
tp i terpotong hujung tiub tu besar... jd line tu pon kembang semacam... tak saanntekk.. :(
tayang henna...ngan senyum simpoooii...

7 comments:

et said...

amboi toncit cik liya tinggi sungguh..hehehe...gebusnyer pp dia..geram

:cahya schatz: said...

et : harusla tinggi.. toncet tu dipanggey ikat rambut mcm abichu...
hehehhee...
pipi dah surut byk tu...

wa said...

comelnyaaa......kecik2 dah pandai bergaya..hihi

Maliana said...

jelesnya tgk baju liya...awat mama ni pandai sgt jahit..jahit satu untuk mak princess leh?? haha

:cahya schatz: said...

wa : haiii... adakah kita saling mengenali... u n ur husband looks familiar...
kalau tak kenal lg.. selamat kenal.... :)

rasanya semua budak pon automatik reti posing.. paling² pon senyum dgn gaya tersendiri yg depa rasa kiut.. hehehe...
anak dara awak pon apa kurangnya... :)

maliana : tak la 'pandai sangat'.. semua tu try n error ja...
tunggu mama terer jahit br la jahit baju besar2... kalau salah, tak rugi kain... hahahhaa...

Frau Azmir said...

i jeles ngan u ok ;D
mesin jahit i ni dlm angan2 dulu ler, bnyk sgt projek in progress, menjahit kena tangguh dulu hehe.. btw, cantik la baju pinses (gaya Aleena cakap princess) liya :)

:cahya schatz: said...

kak fauzana : ooo aleena ckp cemtu.. liya panggey 'kakak incesh'..
bulehh la geng...hahahha...

tak pa kak.. buat yg mana betoi2 minat dulu... nnt tak cukup tangan... heheh...