laptop cooler

Salam and Hallo

Actually, sebelum semua² benda yg i cerita dlm entry haritu rosak, i dok bertawakal je ngan laptop i nih...
usia dah menjangkau 4 tahun tp takat ni mmg setia menemani... cuma bila dah berumur tu.. ada la bunyik2 yg tak sepatutnya kedengaran...
i pernah vacum kipas dia skali.. tp lepas tu.. mcm tak dak efek apa pon.. dok berbunyik jgk...
last 2years kot, start guna cooler...
angkat ja laptop dari cooler.. kejap je ter off sendiri...
bagusnya laptop ni... bila over heat.. dia akan auto off...
tp kejap2 off...kejap off.. i pulak over heat.... tahun lepas kot, kat cooler tu ada wayar loose... kipas tengah tu kejap2 jalan.. kejap2 tak jalan...
dua kipas tak mampu nak tanggung ke'hot'an laptop i...
i dah siap tampal plaster... tampal selotape... tampal tape PVC... semua dah.... bertahan beberapa bulan...
dlm last month, semua plaster² tu pon dah tak brapa nak berfungsi dah...
tambah2 pulak ada tangan kecik dok tolak tarik laptop ngan cooler tuh...
i mintak encik suami tgkkan...
repair skali... kipas jalan... pastu rosak blk...
repair kali ke2, bila kejap jalan kejap tak jalan... terus i dapat cooler baru... canggih punya pulak tu...
patutnya terus suruh encik suami repair dari tahun lepas...
konpem dari tahun lepas i dah dpt cooler baru...
from logitech... takat skg, super duper cool... laptop bunyik pon jarang²... maybe sendawa sbb angin dah sejuk... huahhahaa...
bhgn atas... 1 kipas.. tp besar n sejuk (setakat nih...)
bhgn bawah...
nak letak atas riba pon sedap sbb ada bantal kat bhgn bawah cooler..
kipas ada 2speed... guna low pon dah ok dah...

tgk brapa lama pulak tahan yg nih....

Comments

et said…
pergh.hebat coller depa.aku gn hat atas tu ja.hahaha.klu dpt mcm yg bwh,tidoq pun ngan laptop.muahaha..
sitiezahim said…
fuhh canggih...btw laptop saya pon macam problem kipas la..before pakai cooler ni mmg macam liza ckp la, ter automatik off kalau panas sangat. nak hantar kedai tp cam mahel aje huhu..so skarang dah guna cooler rege 9 euro..hahahhaha
:cahya schatz: said…
kak siti : rasanya sbb habuk kot.. kalau desktop reti la nak bukak cuci cpu tu..
ni laptop, brg2 dia haluih2 sgt...
tak kisah la brapa rega cooler tu kak.. yg pasti kena ada kipas besaq nak tulong kurangkan ke'hot'an laptop kita... hehehhee...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003