50 Random Questions

Salam and Hallo


BFF i bg questionaire ni utk buat entry... obvoius sgt eh i tak hapdet blog..?
so, lets merepeekk....

1. Where were you 3 hours ago?
bathroom. mandikan puteri kecik... tp end up, i yg basah smp atas kepala....
i taktau pasaipa susah sgt nak mandikan budak kecik nih... mandi smp takat leher tu, buleh kautim lg.... tp part nak basuh rambut tuu.... jenuh berkungfu... nnt mesti kuar ayat sedih mcm..
'jgn basuh rambut iya mama... nnt iya sejuuuukkkkk'
'no...no mama....iya saket mata niiii....'
padahaaaalllll..... kalau biar dia berendam smp kecut kaki tangan... tak dak pulak gaduh sejuk ka sakit mata bagaii.....

2. Who are you in love with?
latest, liya raihany... ♥

3. Have you ever eaten a crayon?
sejak akhil baligh ni tak la... tp tak tau la kalau kecik2 dulu ada tetelan beberapa gigit...
huhuhuhahahhahahaha...

4. Is there anything pink within 10 feet of you?
offfkooosssss....
almost semua mainan missLR kaler pink... mcm yg i slalu bebelkan kat entry2 sebelum nih.. kat sini... mcm dah tetap... pink utk girl... blue utk boy... n kaler2 universal sgt la terhad...
yg paling berada within 10ft, adalah set meja ngan kerusi missLR.. hadiah 2nd besday dia ritu... selain tu... anak patung 'Mimi' pon kaler pink... ada atas meja pink missLR... then ada pensel2 kaler missLR jgk.... ada 3 batang warna pink....
then, ada highchair pink missLR kat depan i nih... tepi i... ada botol air pink yg nenek ngan atuk bg... tepi botol air.. ada 3 getah rambut pink...
cukup...?

5. When is the last time you went to the mall?
soalan kasik sebak nih.....
bila ek last time... ooo... ada2... bulan lepas kot... kat Mainz.. pegi sebab nak tgk parade... dari jauh missLR excited nak tgk... bila dah smp dekat, dia takut sbb pancaragam tu bunyik kuat...
i tak sempat nak amek video dia cerita... tp mmg 2,3 minggu jgk la dia dok bercerita pasai parade tu...

6. Are you wearing socks right now?
eh.mana tau nih...suspek.

7. Do you have a car worth over $2,000?
kereta under nama i... ada 2 bijik... tp dua2 bukan i yg guna...

8. When was the last time you drove out of town?
nih lg satu soalan kasik sebak...
kat sini, mmg tak pernah drive... last time drive pon, tahun lepas,  dari tanah liat ke mengkuang je kot.. tak smp 10 minit drive... huhuuu.. dari kampung ke kampung... tak masuk town pon...
errgghhh.... tak buleh ingat bila last drive pegi town... (tetiba stress..)

9. Have you been to the movies in the last 5 days?
jgn kata 5 days.... last 5 years pon tak....

10. Are you hot?
ofkos..! bukan takat hot... tp gorjes jgk... hahahhahahahaaaakkktuuuiiiihhh!

11. What was the last thing you had to drink?
air oren hohes C...

12. What are you wearing right now?
baju encik suami ngan suar legging...

13. Do you wash your car or let the car wash do it?
emmm... kalau ada keta... maybe anta car wash kot... sbb kat sini mcm tak lojik ja basuh sendiri .... dah la rumah pon atas kayangan... agak² rajin sgt pon... lap2 ngan kain ja kot kat parking lot...

14. Last food that you ate?
kek oren.. smlm, teringin sgt nak makan kek... terus carik resepi kek yg simple (mcm la selama ni dok buat kek yg susah2)....
dah siap... makan panas2... layaannn.... :)

15. Where were you last week at this time?
erm... rasanya kat toom markt kot...
lately kerap bawak liya pi jalan² kat supermarkt.... dari rumah ke area situ dlm 10 minit jalan...
harap2 buleh kurus la before bulan 5....

16. Have you bought any clothing items in the last week?
last week tak dak... last 2 weeks ada...
i ada beli baju missLR n i borong baju sleeveless utk i yg rega 5€... ada la 4,5 lai kot.. utk pakai ngan cardigan... akan tetapi.... mcm jarang... so.. end up buat pakai kat rumah ja...
tp dok kena menjawab ngan missLR...
'mama! kenapa mama tak pakai baju nih? tak der tangan pon...! '

17. When is the last time you ran?
kerja as surirumah ni jgn kata berlari... jogging ada... lari setempat ada.. ketuk ketampi ada... mcm2 terpaksa buat even dlm rumah....
tambah2 kalau ada anak yg mcm spring... mak² kena la jd double spring....

18. What's the last sporting event you watched?
boxing. a day before tv kat rumah ni meletup... huhuu...
rupanya jermen glemer ngan boxing... among sport yg depa suka la kot...
even hero boxing depa bukan asal org jermen.. tp mmg kerap la ada boxing games kat tv...

19. What is your favorite animal?
nih utk bela ka utk suka2...?
errmmmm... i suka butterfly...

20. Your dream vacation?
huh.... again... soalan kasik sebak...
i teringin travel ngan caravan yg mcm rumah tu... tak semestinya pusing europe.. kalau pusing semenanjung mesia ngan caravan tu pon mcm cool jgk...

21. Last person's house you were in?
achik. mana ada rumah org lain yg i nak melentey kat sini...
pusing2 rumah achik...pusing2 rumah achik... agaknya kalau achik dah boring tgk muka i... i kena lepak kat taman bunga pulak... huhuuu....

22. Worst injury you've ever had?
time eksiden moto kat federal highway... visor pecah n kena muka i... mmg mulut bengkak gila2... hidung bercalar.... pipi n dahi pon bercalar... lekat la scar kat dahi mcm harry potter dekat 3,4 bulan jgk....
tp Alhamdullillah... la ni dah gorjes blk... tak dak patah or bengkok kat mana2...

23. Have you been in love?
:) mesti laaaa~~

24. Do you miss anyone right now?
yes.

25. Last play you saw?
movie ka theater...?
last movie was azura 2012... i tgk last 2weeks kot...
last theater....errr..... PGL.. i tgk b4 kawen.. plg2 pon last 5years...

26. What is your secret weapon to lure in the opposite sex?
biar encik suami je la tau....

27. What are your plans for tonight?
malam rabu... tak dak apa kot... jz continue ngan quilting n kacau missLR...

28. Who is the last person you sent a Facebook message or comment?
geng² usrah.... :)

29. Next trip you are going to take?
errrr.. blk mesia kot...

30. Ever go to camp?
harus la...waktu muda2 dulu.. tiap2 minggu pegi camping...

31. Were you an honor roll student in school?
so-so.. tak la hebat mana sgt....

32. What do you want to know about the future?
tak dak apa... Allah tau yg terbaik...

33. Are you wearing any perfume or cologne?
skg...? tak...
kalau nak kuar...pakai la... ada few perfumes yg semuanya ikut taste encik suami.. sbb hidung i tak reti nak bau perfume sedap or not...

34. Are you due sometime this year for a doctor's visit?
tak.

35. Where is your best friend?
in my heart.
ceeeehhhh....

36. How is your best friend?
fine,thank you

37. Do you have a tan?
tak.

38. What are you listening to right now?
lagu ABC missLR... dia dah ulang 14x kot since pagi td....

39. Do you collect anything?
br plan nak collect satu spesis benda nih.... tp masalahnya.. i tak dak tempat nak simpan...

40. Who is the biggest gossiper you know?
hahahhahaha.... soalan yg best tp lawak...
ada la org tu... hihihiihihiii....

41. Last time you got stopped by a cop or pulled over?
never kot...

42. Have you ever drank your soda from a straw?
errr... ya...

43. What does your last text message say?
msg utk encik suami
'anak papa bgn tido, carik papa... dia kata, mana papa nih...iya demam...papa jgn pegi ofis, jaga iya jee...'

44. Do you like hot sauce?
ofkos...siap berangkut kalau nak pegi makan kfc kat sini....

45. Last time you took a shower?
last 2days... td mandi berendam ngan missLR....

46. Do you need to do laundry?
wajib la cik bedahh oooiii....

47. What is your heritage?
melayu+cina+arab

48. Are you someone's best friend?
paling² pon best fren encik suami.... :)

49. Are you rich?
kaya ngan senyuman walaupun gigi senget...

50. What were you doing at 12AM last night?
tido....

awal2 semangat nak buat entry ni... akhir2 dah tak brapa ada idea nak tulis... pikiran terganggu ngan lagu ABC yg missLR bukak..
tanpa segan silu i nak paksa org buat bendalah ni jgk...
puan wawa
puan siti hajar
cik siti amir
tp kalau ada org lain nak buat...silakan...pastu tinggal link so that i buleh pi jenguk skali...

Comments

x-o-x-o said…
wahhhh menarik2.. haha.. :D
:cahya schatz: said…
ammi : menarik la dah tak dak benda nak hapdet... hahaha...
Frau Azmir said…
wuahahaha!! baru hr ni i sempat godek2 blog u hihihi ;p ok,ok, panjang betul nak wat entry ni, ade masa lebey nnt akak buat ok :) thanx sbb tag :)
:cahya schatz: said…
kak fauzana : no hal.. saja2 suruh org lain pon buat jgk.. hehehe...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003