berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, February 2, 2012

tutup blog

Salam and Hallo

minggu lepas, sgt kuat perasaan nak tutup blog...
sbb dah tak brapa ada idea nak hapdet...
pernah 2x kot KIV, tp time tu pulak idea mencurah²... maybe betoi kata some blogger, bila takdak idea... kasik tutup...
bila ada idea... bukak blk...
tp i jz takut, bila tutup kali ke-3, blog ni akan tertutup terus...

missLR skg byk buat LIVE performance utk family... so tak yah cerita kat blog dah...
sbb niat i buat blog pon mula² sbb nak cerita pasai missLR kat family...
lama² dah jd habit pulak hapdet blog.. skg ni habit hapdet² ni mcm kureng pulak..

TETAPI....
last few days, i ada letak status kat fb... ada la 4,5 org yg tak bg tutup... n ada 2,3 org yg rupanya jadikan blog i nih sarapan pg before keje... huhuu....
yg paling menyentuh hati, bila i sembang ngan sorang sahabat nih...
sahabat : selagi blog tu mendatangkan kebaikan.. kenapa nak tutup...? ada info² yg maybe ko rasa tak berapa berilmiah, tp sebenarnya jd reference reader....
i : tak byk kott... merapu² n cerita missLR byk la...
sahabat : maybe jgk cerita missLR tu yg jd panduan org lain.. or at least, buat reader happy bila baca... biar jer la blog tu... bila2 ada idea... hapdet...
i : oo...cemtu eh....?
sahabat : ingat tak... ko pernah kata kat aku... kalau org ajar ko, lepas A mesti B... takleh H....? selagi org tu dok amal ilmu yg ko ajar.. n dia plak ajar org lain ilmu tu.. semua pahala tu ko dapat... sama gak ni.. ko letak resepi apa ka.. org masak.. n bg family depa kenyang... ko rasa Tuhan tak bg apa2 reward utk ko ke...?

* ayat dah di edit² sket supaya nmpk sopan as nasihat... kalau kopipes ayat betoi dah jd mcm ayat nak gaduh jer....kah³....

so,i decide... setakat ni.. i tak tutup lg... tp korang tunggu la bila pulak nak ada entry...

♥korang... (dan²)

3 comments:

4 Kay-E said...

blog is an online diary of missLR growth. she will luv to read it when she grow up!

Kepp it up :)

Frau Azmir said...

liza, blog ni special, it's our very own private but yet no so private diary.. u can write about anything even the simplest thing that happened in your daily lives... even a single and simplest thing that happened around u pun boleh jadi cerita :) there's no pressure for not updating, klu x de update, biar begitu saja, klu ade idea just tulis.. just go with the flow.. I believe u have an interesting blog, and I love reading it, and I think others do too so don't ever ever think of closing it :)

:cahya schatz: said...

puan ita : u r right... maybe i akan biar saja...n update bila i ada idea or gosip panas... :)

frau azmir : tengkiu puan fauzana..
betoi³... nak tulis private diary, mmg tak la kan... hhehehe...
orait bebeyh... <- mcm missLR kata..