berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, February 27, 2012

jawi and lipat

Salam and Hallo

18 feb 2012, i ajak missLR main lipat² kain...
utk 1st step, ajar lipat seluar dulu....
passed!

dua hari lepas tu... ajak dia lipat kain lagi.... (tu jer la keja mak ko liya oooii... basuh baju.. lipat baju... basuh.. lipat... basuh... lipat...)
missLR ambek sendiri seluar dia... n lipat sendiri...!
bukti.
semua tu dia lipat sendiri... kecuali suar tebal purple bawah skali...
lg kemas dari papa lipat... serius!

n ni... among game missLR...
tulis2 jawi n blaja bahasa arab...
kita kena ikut arrow n touch semua titik2 hijau tu... then akan dpt star...
n average missLR dapat 3-4 star...
even ketar2 jari ikut arrow tu... tp not bad gak la... :)
n gmbr atas ni... 2nd time dia dpt 5stars....
punya la meloncat missLR tunjuk kat i... then lari2 pulak tunjuk kat papa dia...


i am so proud of u, anak... ♥
semoga dipermudahkan semua urusan smp besar nnt... insya Allah...

7 comments:

mama maman said...

wah..wah.. pandainyer dia.. untie kagum ok.. hehehe.. bagus sekali..:)

wawa said...

nanti liya dtg sini lipat seluar auntie wawa plak ya :)

:cahya schatz: said...

mama maman : terima kasih aunty... liya pon byk lg kena blaja... :)

aunty wawa : liya buleh tlg lipat suar haziq je... suar aunty belum pass lg...hehehhe...

Frau Azmir said...

owww pandainye liya :)

:cahya schatz: said...

frau azmir : tengkiu aunty.. ammeennn...

Mrs Azuhaizat said...

Assalamualaikum liza, lamanya kak tak jenguk blog liza, ya Allah budak liya ni dah pandai lipat kain? Impressive...geram la tengok aksi liya ni kalau dekat mau dah kena cubit pipi ni... >_<

:cahya schatz: said...

mrs azuhaizat : w/salam kak!
lamanya tak dgr cerita akak jgk...
liya dah beshaa dah... hehehee...
org sini pon dok geram nak cubit pipi dia.. hehehhe...