berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, February 6, 2012

Crita pasal BM lg...

Salam and Hallo

Homaigooddd.... Tak abih lg ke'stress'an i ngan BM i... Ritu dah anta repair.. Pastu kenwood dah return... Tp rupanya, tambah kerosakan... I anta blk.... Kenwood return... Rupanya dia terus anta BM baru... Tp tu la... Kalau dia nak repair pon tak berbaloi... Sbb rega pos blk n repair pon dah lebih dr rega BM tu...

I rasa maybe i ditakdirkan uli roti ngan tangan ja... So that, buleh tmbh kekejalan muscle2 lengan i...hahhahaaa....
BM br nih pon kuarkan result yg sama...
Encik suami dah start uh-eh2 la... Takkan la dah dpt yg br pon, result sama jgk...
So...i surf review2 org lain...
Homaiiigggooodddd...rupanya ramai yg komen negatif jgk...
Dulu masa survey nak beli...survey generally saja apa BM yg baguih... Tak go detail pon...
Mmg generally, model BM i antara top 3 yg the best.... Tetappiiii.... Bila go details, rupanya tak la baguih sgt.... Demz.

I nak berhangin2 pon, tiada berguna sbb mustahil encik suami nak melayan kemeroyanan i... So, better i try n error saja...
Smlm, i try activekan yis dulu...
At least, doh i tu naik lawa la jgk... Muka i dah berseri2 time tu...mcm dpt berita kata pregnant pulak....
Tp, bila i tunggu smp bunyi bip... I kuarkan doh tu, tgk2 dah jadik roti!
Hangin ke tak...?

Ofkos i hangin....
But again... Tak dak sapa nak melayan kehanginan i....

Terpaksa la buat hipotisis kedua...iaitu kurangkan/lebihkan air kot...
Sgt frust dgn BM i....sob..sob...

8 comments:

x-o-x-o said...

huhuhu.. xpa "BM" lagi satu setia menanti.. ;))

:cahya schatz: said...

BM - bukit mertajam...?
hahhahahaa....buleh laaaa~~

Kak Bahijah said...

Madam, I pakai BM cap cookworks. Setakat ni ok saja rasa. Meh Liya melawat mak su kat Stirling sambey makan roti home made! Kihkih..

:cahya schatz: said...

Ramai org yg buat ok kak... Cuma liza tak jumpa lg org yg guna model liza tp jd elok...
Org len beli BM 2nd hand pon jd elok...
Ada rahsia apa2 ka...?

Ms J said...

ko gune kenwood model ape liza...aku nyer kenwood gak..BM250..

:cahya schatz: said...

Hah sama!
Ko tak dak problem apa ka?
Sila2 tunjuk final product dough....nak bg cik mat tgk supaya dia tak kata aku nih yg salah bancuh adunan...

blackcardomompods said...

pdnlh u xkuar my update rupanya xleh nk add in my bloglist.sorry ya-rupanya i pernh add u tp fail.huhu.nnti i try ikut komputer.i tertunggu respon bm u.

kenwood mg byk org komplain.i punya morphy richards,last pki doh jd lembik berair terus i jd fobia nk pki.masa kt uk elok je,blk msia lps start pki yis msia trus fail.mcm salah proving lak.

why not next time just suh bm kneading je,finish kneading u ambik doh buh dlm preheat oven mcm i suggest tuh.biar manual proving pulak.

cer try,good luck!ikut my resepi ari tu mg dh terbukti just add 1-2 tablespoon of flour if masa last kneading look lmbik.tp mo jd xbantat mg kna ada agen pelembut mcm i tunjuk ari tu

:cahya schatz: said...

bcp : masa dok survey, tak der sapa pon cakap kenwood ada problem... i survey2... model tu yg among the best... so beli ja la.. kebetulan tgh sale..

ritu i dah try activekan yis dulu...
ada la improvement.. but still kena kuarkan awal dari bunyi bip.. if not, slamat la doh jadik roti....