berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, February 21, 2012

cerita roti yg menjadi utk pertama kalinya...

Salam and Hallo

SMILE!

ingat senang nak buat roti...?
org lain ada BM... dah senang hati...
i ni ada BM pon susah hati...
sikit lagi nak campak dari tempat tinggi...

pergghhh...tetiba jadik pantun.

i still dok try n error ngan BM i tuh...
setelah mengaut sebahagian petua petui yg ada dari blogger² n para peng'roti'2 sekalian..
last²... jadik la roti sosej nih...
hebat tak i...?


hahahhahahahahahahaaaaakkktuuiiihhhh....
br dapat buat sekali lepas ujikaji 43 kali dah nak tanya 'hebat tak i...?'...??!!
tp tu la... u'll never know betapa lebarnya i sengih lepas kuarkan roti tu dari oven...
homaigoddd.... akhirnya i berjaya buat roti...!

n lepas i baham seketoi...
tester kedua pulak amek tempat....
perati betoi2 kenapa dia makan mcm tu...
sbbnya, dia kata roti tu panas.. dia nak makan cocej jeerr....
lepas i tiup2 sket... br dia makan roti...
tak ketinggalan puji²an utk mama tersayang.. 'cedapnyer wotiii.... pandai mama macak....!'
bila i dah nak tutup camera missLR kata...
'mama... senyum macam ni mama tak ambek lg...'
hoohohoohohoooo.... pose wajib!
last, gambar makan sosej dengan jari masih melekat di pipi....

mama pon time amek gmbr ni dok sengih tak abih lg sbb roti menjadik....

i love u la abang...
(tiba².)

8 comments:

natrah said...

waahhhh...missLR dah besar dan cantik la...mcm dah lama tak letak gambar dia..
comel!

roti pon nampak sedap..teruskan senyum

et said...

hamboi roti depa...berputaq2..
akhirnya keluaq gak gambar roti ..hahaha

syabas betey

x-o-x-o said...

makin jelita la iyahhh ni.. hihih..
gerammmmmmmmmmm...

ammi nk roti jgk.. blh share dak?



nk komen pun nk kena "Please prove you're not a robot" dlu ..aishhh..tiba²

Frau Azmir said...

amboi, cik liya bukan main ngan gaya pose, tak tahan tul.. menjadi la roti nya, cantik, jelesssss !!! ni yg brkobar2 nak rembat satu BM ni heheh... wlupun blom tentu mnjadi. nnt nak tuntut ilmu ye, haissshh, ilmu menjahit lagi, meroti lagi, mmg nampak gaya nak kena pinjam liza bawak mai sini hehehe, tak kira, anak murid ni tak mo carik tok guru, nak kidnap bwk sini :)

:cahya schatz: said...

natrah : tengkiu.. ha ah, missLR dah beshaaa... cakap pon dah byk...dah pandai cerita...dah pandai komen...n dah pandai jaga mama... :)

et : tengkiu²...
stended la bila dah tak brapa terer tuh...mesti nak buat resepi yg hebat saja... jadi or not, tolak tepi... :P

ammi : buleh share.. papa blk, papa makan roti...iyah makan cocej... share gak kan...?

apa benda yg prove not robot...?

frau azmir : liza suggest beli mixer besaq yg ada penguli tuh... sbb liza pon dah mula rasa lg senang guna mixer...
tak kisah punya... cekgu la ni modern...guna skype pon buleh belajaq... ehheheh....

makshaq said...

iyaaaaa...makshaq nampak puyuttt.....

sitiezahim said...

salam...
arituh ada baca pasal bread maker u..nape buat hal ker? hehe makcik BM tuh kalau ok biasanye menjadi aje rotinya, dulu masa saya pes time buat, BM tak uli abis (tepi2 tak kena) so kene kuis2 sket tepi2 tuh masa awal2 dia pusing..then penah jugak tunggu roti naik sampai 3 jam..hihihi...anyway roti panas mmg bes giler kan..hehehe

:cahya schatz: said...

makshaq : alaaaa makshaq nih... senyuman iyah punya cun...smp sepet mata...
sekaaaliiii...peyut jgk yg makshaq nmpk... aptb!

kak hajar : salam... dah return n dah dpt yg baru...
so..skg ni dok try n error la... :)