berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, January 24, 2012

posing² missLR

Salam and Hallo

td dok susun² gmbr... terjumpa gambar² ni...
semua ni gmbr yg upload kat fb... tp tak sure letak kat blog or not... ada gmbr lama jgk...
among gmbr latest missLR....
cayaq hati i tgk gmbr ni...
i print n letak dlm frame then suruh missLR letak dlm beg kerja encik suami...
skg, gmbr ni ada kat meja ofis encik suami... :)
ni gambar bulan 4 tahun lepas.. summer, kami pi jalan kat Rüsselsheim n tgk party org Greece... ada tarian.. n ada jual makanan² depa....
masa ni,missLR melopong tgk kak zurina peluk² n kiss² ngan tokchik....
ni masa blk mesia tahun lepas... kat rumah maklang... celebrate besday kot... n bila blk mesia, otomatik baju jd seksi...
masa ni awal² dia blaja smile mcm tu.... pipi pon tembam lg masa nih... :)
ini gambar masa umur dah 2tahun lebih... dah reti mintak nak tgk mickey maush kat komputer mama... kaki siap silang panggung... kalau panggey pon jeling² ja.. sbb focus sgt tgk mickey maush...
baju tido tu konpem² papa yg pakaikan... semedang baju ngan seluar tak sama... alasan: tak jumpa...
among my favourite picture.. itu, spek ke2 missLR.. spek 1st dah selamat kena gigit smp patah satu kaki...
this one... antara harta kesayangan dia... kadang² dok rumah pon, kalau matahari panas.... missLR tgk tv smbl pakai spek... ada style lah!
ini masa raya haji tahun lepas....
lepas buat makan² kat rumah student rheimers... achik bawak kami pi funfair.. semua benda missLR takmau naik.. kecuali horse...
bayangkan, semua org kat tepi² tu dok seronok tgk dia... kepala missLR terangguk² ikut step kuda tu.. dia dok blkg skali pulak sbb naik ponny...
tp dia brani... ada la kot 5x pusing... last round tu... br dia kata.. 'papa...iya tak nak naik horse dah....'
mcm anak cina... :P
gmbr ni uncle apiz buat refer utk potret besday missLR... mmg sebijik...
missLR pon bila tgk lukisan tu... dia kata tu dia... :)
ini gmbr lama.. masa blk mesia tahun lepas... masa ni dia tak konfiden nak lompat² bagai lg...
berjalan n lari dah laju... tp aksi² lain tak brapa bravo mcm skg nih...
padang hijau tu padang belaan tok ayah... mmg dijaga khas utk dilatam oleh cucu²...
bola tu bola paksu din...
n yes... bila kat mesia, mmg kerapnya, missLR pakai body saja...
dah nama papa mama ni classmate dulu... bercinta pon ngan org sekampong...
nak blk rumah maktok dari rumah opah, missLR tak sempat nak panas bontot pon duduk kat car seat... tp belt mesti kena pakai... if not, missLR bising....
time ni dia dok bising panas... tp tak reti mintak spek lg.... skg ni, pantaaaannggg kena cahaya matahari sket... kelam kabut bukak beg cari spek.....
ni gmbr bulan lepas....
dia suruh i amek gmbr dia pakai skirt mcm angelina ballerina....
rantai tu missLR ngan tokchik pilih.... seminggu jgk la dok pakai.... huhuuu...
motif dia amek gmbr smp angkat tangan mcmtu, i pon tak sure pasaipa....  dah la senyum mcm tu.... adoii laaa....
gmbr ni pon dia yg suruh i amek... sbb dia nak tunjuk heels kakak pwincess kat makshaq....
kasut tu size besaq... tp dia nak jugak pakai...
skali² bg la chance... dari dia dok pakai heels mama... keletuk keletak satu rumah...
missLR : mama...liya nak pakai tudung mcm mama buleh...?
i : boleh... pegi la ambek...
skali dia amek shawl.... huh... tak mau kalah... nak lilit2 jgk.... :)
n shawl tu bertahan lama jgk kat kepala dia... so comey...
masa amek gmbr ni... dia dok nyanyi lagu price tag... sbb tu hidung kembang kempis... :P
ni gmbr plg latest... :)
jari yg tekan pipi tu tak tinggaaaiii... hasil ajaran makshaq aneem.....
skg, pipi dah surut sket... perut pon dah flat sket... nmpk tinggi... berat pon dah naik sket... 
maybe sbb mulut tak brenti begerak.... hehehe....






♥ u so much, anak.

10 comments:

x-o-x-o said...

sangatttttttttttt suka entry ni :))

dlm byk2 tu gambo naik horse tu x penah tgk..haritu tgk dr tepi.. tgk dr dpn mmg muka happy sgt dpt naik horse tu.. hehe..

:cahya schatz: said...

ye la..ye la... lepas ni hari² letak muka missLR saja.. tak yah tayang mkn² dah...

akak pon tak ingat akak letak gmbr mana kat mana... tp gmbr² ni semua yg akak dah resize...so must be dah upload either kat fb or blog...

mmg dia sgt happy naik horse... 3hari lepas tu pon dok cerita psl horse sajaa...

lonelyroseblack said...

comel!..

pertama kali singgah..tak sempat membaca semua..insyaallah, datang lagi.. :)

4 Kay-E said...

Sangat comel.
Pandai bergaya :)

:cahya schatz: said...

lonelyroseblack : tengkiu!
tak yah la baca blk yg lama2 tu... tak berilmiah sgt pon..huhuu...
thanks singgah.. :)

puan ita : tengkiu.. la ni dah byk cakap... lg la byk menyoal n menjawab...

x-o-x-o said...

akak, x print gambaq akak skali ka? ;)

:cahya schatz: said...

ammi : utk papa ka..? bila ada anak, call pon tanya anak buat apa... makan apa...
mama ni tanya bila dah smp rumah... tu pon tanya smbl tgk tv... huhu...
kesimpulan... cukup la simpan gmbr mama dlm wallet n letak kat pungkoq...
huhuuu...

:cahya schatz: said...

encik suami : mama salah letak info la.... papa tak letak wallet kat seluar... papa letak kat jacket... gmbr mama ngan liya dekat ngan hati papa...

:')
sweet kan.... huhuuu...

syafisyifa' said...

COMELNYA ANAK

:cahya schatz: said...

syafisyifa' : tengkiu... Alhamdullillah... yg penting, sempurna sifat tubuh badan dia... :)