berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, January 5, 2012

missLR punya 1st henna

Salam and Hallo

i beli henna kat dubai ritu... tp henna tu henna india..
konon2 nak pakai kat abu dhabi... tp tak sempat...

2hari lepas, i terasa nak try...
lama gila i tak pakai henna... plg² konpem, since masuk rumah ni mcm tak pernah pakai pon.. dah 1 tahun lebih tu...

masa i pakai.. missLR duduk melopong tepi i...
kusyuk ja dia tgk...
'mama lukis flower kat tangan iya jgk, buleyh tak...?'

i mcm tak terfikir nak lukis henna kat tangan kecik dia.. dulu, kerap lukis kat tangan si kembar.. tp time tu depa dah umur 4 tahun... dah paham bila kata 'tunggu...'...'jgn sentuh'...

tgk ke gaya missLR... dia mcm minat sgt...
so i lukis la jgk sekuntum bunga...
dia dok diam ja masa i lukis... tgk ja.. tak der pon nak pegang ke.. nak gerak2 tangan ke...
i suruh encik suami amek gmbr... tp excited punya pasai... boh bateri... terus snap... padahal tak der SD card... huhuuu...

ni gmbr keesokkannya...

masa mula² lukis n cuci... lgsg tak terang... bgn keesokkannya... jd mcm ni... ok la...even tak warna oren...
i lg suka henna pakistan... kaler oren terang...

i rasa... skit2 missLR ada turun minat i..
suka benda² art...

ok...nnt dah besar sket... buleh buat projek art ngan mama.. :)

6 comments:

Piza said...

Chak, henna paling comei aku penah tengok. Muluss jek hehe

:cahya schatz: said...

dah tangan kecik.. kena la buat flower comey... hehehhe...

Neny said...

hehehe...nampaknya mama kena commit lukis henna kat tgn liya la sokmo. Sekali dah start, mesti bila dah hilang ia minta lagi, mcm kakak2 kembar. Kakak2 pon dah lama x pakai henna, kalau tgk liya pakai henna ni, mesti jeles! auntie Liza je la rajin melayan bab2 henna ni, ummi malas! ^_^

:cahya schatz: said...

teringat sgt kat kembar bila pakaikan henna kat liya..
tak sangka sbnrnya nak pakaikan henna kat liya seawai nih...
tp dah dia mintak.. buat la..
reti pulak dia dok diam... huuhuu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantik..3 thn duk qatar lum pernah cuba wat henna camni.rasa rugi pulak tiba2....

:cahya schatz: said...

liza beli henna tu kat expo kat dubai..
tp henna tu henna india..
blk jermen br try lukis kat tangan sendiri n missLR...:)