Dubai part I

Salam and Hallo

cerita abu dhabi-dubai tak abih lg nih.... hikhikhik...
depa kat sana cuti jumaat sabtu..
1st week kami smp tu, kembar encik suami sewa keta 7 seaters, drive ke dubai...
encik suami tersangkut tak leh sewa keta sbb tak dak lesen international...
kalau lesen jermen, depa accept.. tp slalunya sewa keta kat jermen, buleh ja guna lesen mesia...
 so... ni otw ke dubai... still kat abu dhabi... bgnn ADNEC... ni pemandangan di siang hari...
ni kami... walaupun muka i kembang setaman, tp percaya la...berat badan i mantain beraaattt... dem.
ini pemandu yg kemas bergaya... sambil drive.. smbl citer pasai padang pasir....
ini dragon markt.. china town terbesar di dunia...
pintu masuk pon ada byk... dari sekecik² benda smp la sebesar jentera tolak.. semua ada jual kat situ... so buleh bayang besar mana kawasan dia...  
SANGAT BESAR okkk...
ini missLR yg keletihan kejar bola...
kalau tgk bola yg missLR pegang, itu bola getah...
org yg jual tu jalan² ja kat tepi kedai.. org lalu, dia terus letak tali getah kat tangan budak... trick dia... bila budak tu tak mau bg blk.. mak pak kena beli... siot jer..
kena pulak org yg lalu tu encik suami... jgn kata org tu letak kat tangan anak... org tu tayang² depan encik suami pon encik suami akan beli...
mmg spesis tak reti cakap tak nak...
kalau pegi tesco ka apa ka.. ada org jual ubat muka kat tepi escalator.. mmg encik suami jd bahan... tak pernah tak beli... maka, kat rumah ada 3,4 benda yg sama... dia bukan pakai pon...
eh.terkuar tajuk.
bola getak kak ecah dah pecah time ni... missLR punya sempat la smp rumah.. pastu kecut sendiri...
idola missLR... kak ecah... :)
pencakar² langit dubai... hari² ada bgnn br naik... hari² ada contruction...
ini, hotel mewah atlantis palm jumeirah... sapa nak pi honeymoon yg duduk dlm bilik saja... buleh cekidaut kat sini... bilik plg murah kalau tak salah rm2k je...
kalau nak free, amek gmbr je macam kami... kekekkee...
gmbr atas ni, laut depan atlantis.. kalau tgk kat peta palm jumeirah...  kiranya ni tgh2 pucuk palm la...
ni kami. :)
kami semua kecuali kembar encik suami...
gmbr atas : itu gmbr kat navi... nmpk tak bentuk palm tu... cantek kan....
gmbr bawah : bahagian batang palm... kiri kanan semua hotel n apartment mewah...
david beckham pon ada rumah sebijik kat sini....
time ni anak2 semua dah tidoq... maka bapak² ja la kuaq amek gmbr ngan mak ayah...
blkg tu burj dubai... itu pon berdepan ngan laut...
atas ni kami kat mall terbesar di dunia... berdepan ngan burj khalifah... among bgnn tertinggi di dunia...
kami pi mall tu sbb nak tgk fountain joget....
dlm mall yg besar tu jgk... ada aquarium besar dgn ikan yg besar²...
melopong mulut missLR tgk fish beshhaaa...
i tak sure mmg ikan dlm tu besar ataupon aquarium tu guna kaca yg buat ikan tu besar...
dlm tu ada aquaria dubai...
berdepan ngan aquarium tu... ada kedai candylicious... punya la mcm² cekelat dlm tu... i jumpa hershey's... i amek semua flavour...
tak sure rega lg murah or mahal...
bila kat jermen, tak pulak kalut nak carik hershey's sbb cekelat lain lg murah n sedap...
kiri burj khalifah... kanan burj dubai...

last,
terima lah.... fountain joget versi i will always love u...
psstt... abaikan 'muzik latar' tambah² suara yg cakap melayu...






.

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby