Abu Dhabi part 1

Salam and Hallo

gambar kat fb dah haplod..
100 lebih dari 1000 keping... fuh.. tu pon dah edit n gabung mana yg patut...
lepas tempek gmbr... turn cerita n gosip apa yg patut pulak...
kalau tak cerita kat blog.. nnt i kena cerita 45x ulang² cerita yg sama..
kalau org tak termuntah dgr cerita i... i sendiri yg termuntah dok ulang² cerita...

kesimpulan : percutian yg best.
mau tak best.. semua ditanggung... huhuuu... mintak halal la yg terlebih terkurang,wahai penanggung² sekalian...

pagi b4 fly tu.. encik suami kena pi opis.. siapkan kerja... dia blk.. i dok kemas dapur.. still sempat sbb flight pukul 2ptg...
kiri : missLR ngan encik suami tgh tunggu drebar... missLR pon sibuk la jgk nak pakai beg.. so dlm tu i letak buku ngan pen sebatang...
kanan : barang² kami.. tu utk 2minggu... but still banyak space kosong.. dlm kotak pampers tu bukan pampers.. tp ada harta lain..

masa nak check in tak dak masalah melainkan service royal jordanian yg sgt la kelam kabut..
nak check tiket org lain... nak boh tag kat bag org lain.. nak check seat org lain...
last2 dpt tiket... encik suami dok depan.. i dok tgh... missLR dok sorang² kat blkg...
heh??
padahal dah booked seat tuhh...
pi kaunter blk... br nak eh-eh-eh check blk...
kiri : tunggu papa beli fries... missLR lukis bolat² dulu.. penuh 1 page ngan bolat²... tp bila tanya...'ni flower...''ni duck....''ni house...'
kanan : missLR dah duduk kat seat sendiri... dah besar... :)
Alhamdullillah... journey ok... missLR ok... cabin crew yg tak ok... nak kata lawa sgt smp tak leh senyum lelebih, tak jgk... huh.
transit kat jordan.. pooooonnnnn sama... org kat service kaunter sgt la tak mesra alam...
time nak boarding, org kat kaunter tanya.. 'pregnant?'
tp slang dia lain macam sket... 3x i tanya blk apa dia kata... huhuu...
lepas +-7jam journey.. kami pon smp Abu Zhobi... Alhamdullillah...
but again, stroller rosak... sama mcm pi Leeds tahun lepas...

kembar encik suami n ayah dtg jemput kitorang...
perghh... keta kat carpark punya besar²... honda accord pon nmpk kecik ja banding ngan keta org lain...
sepjg jln blk rumah... mmg pokok kurma ada kat mana²... tp tak nmpk padang pasir lgsg...
semua ada bgnn...
smp rumah kembar encik suami dah pukul 3pg... semua org dah tido... a week before, mak ngan ayah dah smp dari mesia....

esoknya, biras i bawak kami pi mall yg terdekat ngan rumah dia.. saja² jalan...
facilities utk org jalan kaki n org yg ada stroller sgt la teruk... maybe jgk depa tak terpikir nak buat elok² sbb semua org pakai kereta...
kedai² dlm mall tu pon not bad.. semua branded².. sesuai ngan depa yg tido pon maybe atas duit...
TAPI! hari 1st i kuar pon.. dah start tak suka ngan perangai org depa... manner depa hilang... tak tau la hilang or mmg tak dak... tak melambangkan negara yg ramai org Islam... so sad...
org² malaysia yg dok kat tmpt org arab lebih memahami...

berbalik pada cerita jenjalan kat mall...
atas mall ni.. ada kawasan main budak²...
kak ecah(sepupu missLR) mmg excited.... missLR pulak penakut.. tak tau pasaipa...
the only game yg dia main, game keta terbang tu la.. tu pon sbb i naik skali... punya la kuat dia peluk i... menangis²...
letak dia kat mainan keta yg gerak bila letak singgit tu pon takut...
baby wardah gak yg rilek... hehhehe...

makngah n pakngah belikan anak² baju sama²...
baru la nmpk si missLR tu budak besar... if not, dok nmpk cinonet ja...

Comments

Anonymous said…
Hi sis.. Nak tanya sikit la.. Berlin bulan December ada snow tak ? Tq sis
:cahya schatz: said…
agak konpem snow... kalau tak snow, santa claus tak leh turun bg hadiah... hehhheehe...
tp antara lebat or not ja la..
ataupun sejuk melampau...
sbb lately cuaca tak menentu...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby