berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, January 16, 2012

1st perfect quilting

Salam and Hallo

haritu, i mcm terpikir² apa nak buat utk besday zurina..
dia lawyer.. ofkos, semua benda dia buleh beli sendiri..
so, come out ngan idea buat something yg handmade..
kebetulan dia nak masuk rumah baru... so i buatkan dua bijik bantal...
errr.. i buat sarung saja... bantal beli yg dah siap...

1st time i buat quilting... i buat guna design yg mmg ada skali ngan alat² quilting...
i ada cerita kat sini...
time tu buat sbb nak rasmi benda² i br beli...
design pon main hentam-kromo ja...

kalini buat utk hadiah org.. so sgt la focus...
tp buat design sendiri... potong² n cantum²...
i guna material 100% cotton... i cari kaler oren sbnrnya.. tp tak der so, ganti ngan pink...
if not, mesti lg naik...
n lapik blakang tu.. ekceli i beli kaler hitam... tp material sarung bantal tu tak elok... nmpk pon mmg mcm kain murah... so buat sendiri lapik blkg quilting tu...
muka depan...
ada la senget benget sket... tp i puas hati... :)
blkg... zip pjg...

masa : seharian
total rega : 10€
result : priceless + super happy!







.

2 comments:

kimy said...

nice! can you do the tutorial?

:cahya schatz: said...

kimy : i am jz a beginner.. maybe after few projects(complete n successful one...hehehee).. i'll make the tutorial..
btw,thanks..