berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, December 12, 2011

refashion : XXL --> little pyjama

Salam and Hallo
i beli baju mcm kat atas ni ngan rega 10€ dari 19€... n i beli size XXL.... i amek kaler maroon...
suar dia... i alter jadi pyjama utk encik suami...n plan mula² nak alter baju jgk.. tp dah size baju tu XXL... leher dia punya la luas... buleh masuk leher i ngan leher encik suami together²...
so... rezeki encik suami..dpt suar jer...
baju jadik rezeki cik mek missLR... hehhee...
baju ngan suar missLR i buat dari badan baju saja...
ada lebih lg kain kat bahagian dua² tangan baju tu.... tu untung beli baju size besar... hehehheh....
utk missLR pon i buat baju tidor gak...
di mulakan ngan peace!
suar i buat dari bhgn perut baju... nmpk tak line putih+biru tu... itu ekceli tulang tepi baju.. i cover ngan zig zag double needle... tak perasan kan..? kan? kan?
i terbuat leher besar.. agak yekci.... tp baju tu nmpk sgt comfortable...
kalau ikut design asal... butang kat blkg... tp sbb i nak letak jgk corak suar kotak² tu... i letak butang kat depan... tp sbb leher besar... tak yah bukak butang pon buleh pakai baju tu... huhahhahaa...
can u see how happy she is...?
poket tu i buat dari kain kat blkg leher baju... (*sila refer pada gmbr baju plg atas)
cukup² nak buat poket dia... :)
bahagian depan-bawah baju... i buat renda... baru blaja skill baru...


last but not least....
posing gaya hana tajima...
:D

6 comments:

x-o-x-o said...

hehhe iyahhh punya posinggg trus terangkat (up) baju n sluar mama jahit..nmpk cntik bila model cantik yg pakai..btui kn...hahaha gerammmm byk2 kt dia tu..

:cahya schatz: said...

:) dia sgt suka baju tu.. kan dah lama tak buat baju kat dia...

kak pat said...

gmbar last plg best. :D

skill renda kat bwah baju? camne tu?
nampak cantek, berombak2..tp cam xde tmbah renda pon. ajar plizzz..

:cahya schatz: said...

hahahhaa.... melekat gak nick kak pat.. :P

kalau akak yg buat...that means, skill tu senang...
sama mcm masak... yg senang² je akak nak blaja... huahhaha....

ida khairani said...

ko dah terror gila ni buat baju..jangan lupa buat tutorial la sama. tunggu la sethun 2 lagi, aku belaja.. dah berabuk lama mesin jahit i. ahahaa!!

:cahya schatz: said...

ida : tak tahap teror poonn.. dok kena jahit tetas lg.. insya Allah... bila ada ramai permintaan, aku buat la tutorial... (gaya riak sket..)