berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, December 5, 2011

lama gila tak gossip kan...

Salam and Hallo

ini gmbr latest....
tengok la missLR... dah besar kan...
dah buleh buat teman bergosip... feedback dia pon not bad... hahha...
skg ni, i ngan encik suami tak larat nak gelak tgk dia berebut pc/laptop ngan kitorg...
serius! BEREBUT okkk....
kalau dia nmpk i jalan menghala ke laptop.. dan² dia lari berdesup tepi i.. n duduk dulu kat kosi putih tu...
tidak dilupakan, kata² manis utk mama/papa... 'iya tgk mickey maush satu k...last....'
mmg la mickey mouse satu... tapi lepas tu, abichu satu! barney satu! neyna² satu! semuaaaaa last!

n dia dah reti click mana dia nak tgk... ergghh....
konon2 i merajuk tak mau tlg click utk dia... dia dah senyap² click sendiri...

sama jgk ngan time makan... dia dah pandai makan sendiri since umur setahun lebih sket...
kalau dia nak makan benda yg i makan.... (even dia dah habih makan mee semangkuk)... mesti kuar ayat² pujian...
'pandainyer mama masakkk....lecker nyer!'
fine.. positif itu adalah bagus ye anak...
apa yg uol nmpk...?
yes. missLR pakai heels...
tiba² jer dia feeling² princess.. padahal before this, tak pernah sebut word princess pon...
heels tu cousin i bg hadiah... n missLR sukaaaaaa sgt²...
i jumpa cousin i kat frankfurt... blk tu, missLR tak dan² nak bukak jaket, kasut, topi semua.. dia dok try panjat lemari nak amek gunting...
i tanya nak buat apa... dia kata nak pakai kasut princess...
i pon tlg la potong kotak kasut tu...
dan² tu jgk keletuk-keletak dok try heels princess... siap menari² lg...
ekceli dah few times dia dok try pakai heels i... pweeeuuuhh....
kiri : nyanyi lagu price tag....
kanan : peace mama...
mode : 'iya nak pakai dudung macham mama boleh tak...?'
sgt² adorable..
tiap² kali dia nak semayang.. dia ada tudung n sejadah dia sendiri...
takbir 2x... sujud... then sudah... huhuuuu...
everytime nak kuar... dia akan sibuk pilihkan tudung utk i...
'mama pakai dudung...iya pakai topi... shamer...shamer...'
skg dah musim sejuk... so, sekali-sekala kalau ada matahari.. i pon usung la missLR kuar sunbathing sket... tp cikmek ni semedang bising kalau kena matahari..
'mama...nak spek... panash....'
bila dah kat tmpt redup sket... tolak spek letak atas kepala...
feeling diva sungguh!

last.tgk nih..

8 comments:

Frau Azmir said...

hehe so cute la missLR nih :)

:cahya schatz: said...

liya kata : danke cuuunnn...

x-o-x-o said...

hahahahahaahha liya²... last skali tu saja ja akai dia.. nmpk dh malu² mama amik video dia..

iya dh pandai!!!!!! n sgt comel dia sebut smua tu... congrats.. ammi bg star byk² n A++++++++++ tuk iya.. :D
muahhh *flying kiss* peace yo ;p
♥♥♥♥♥

:cahya schatz: said...

ammi : dah lama dia buleh bilang dlm malay n english... tp br buleh record video..

x-o-x-o said...

hahaha tu la.. tgk gaya dh lancar tu.. suka tgk mulut dia masa dok sebut² tu..gerammmm sgt..

liya: ni apa ni?
mama: ni kamera mama...

hahahaha..

nakaiiii...♥

:cahya schatz: said...

akai banyak! geramm...

siti.fizzie.fizz said...

suka tengok video part last sekali. Liya pegang camera saja nak kacau u tanya 'ni apa ni', senyum naughtyyy

:cahya schatz: said...

makngah siti : mmg naughty pooon...
skg ni aktiviti seharian i adalah lawan cakap ngan dia...
n melayan lakonan drama dia...huhu...