berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, October 7, 2011

besday - BM - baju

Salam and Hallo

besday missLR
missLR dah nak masuk 2thn on 24th nih...
waaaahhh...cepatnya masa berjalan.. dia dok kementot mcm tu jgk.. TATAPI.. otak besaq!
byk akai.. pandai amek hati... n rajin menolong..
i rasa besday kalini pon tak dak theme apa² sbb tetamu² semuanya dah akil baligh.. missLR sorang ja kott budak kecik... nak buat game pon i tak dak idea...
i survey hadiah utk missLR... generally, rasanya semua benda dia dah ada..
sabtu lepas, kuar.. i belikan dia set senduk..
kiri : tu bukan muka excited..
sbb ritu dia buat projek tepung+air+pewarna merah = sepah dapur mama..
kanan : set 7€.. 2 senduk..1 penimbok teloq.. 1 roller.. 1 penyedok tepung.. 1 kotak baking powder tipu²... 1 kotak susu tipu² (tak dak dlm gambar sbb dah selamat kena koyak masa buat projek tepung warna merah..)
pasta di dalam gambar adalah ehsan dari mama...

breadmaker
mm..breadmaker i tak return lg.. so, still tak leh buat roti.. paling² pon buleh buat pizza saja.. dah masuk 3weeks encik suami blk kul 9mlm everyday.. ada tak sapa² buleh tlg jd translator i...sob..sob..sob..
i dah anta email enggeres kat tegut, tp depa tak reply... maybe kena call hotline saja..

baju i n baju missLR
haritu dah rasmi blouse i kuar bawah missLR pi playgroud..
pemilihan fabric yg betoi akan buat kita rasa gorjes walaupun kat dagu ada jerawat yang menyakitkan..
penat i godey jahit butang... rupanya bila pakai tudung.. tak nmpk satu butang pon...
next time kena buat hiasan kat perut saja...
ni pulak baju missLR, i jahit semalam.. ekceli nak habiskan kain dari baju abah zul...
ritu dah buat selai baju.. guna sebelah tangan baju abah saja...
kalini guna tangan lg sebelah n bahagian bawah baju sket utk tangan baju missLR..
kain putih tu pon tak habih²... jarang n encik suami kata nampak murah..
i buat baju ni sbb sebenarnya ialah untuk belajar buat kolar... agak tak cun kolar yg i buat.. tp maybe sbb guna fabric murah (alasan.)...
penambahan hiasan butang yg berderet pon tak mampu nak serikan baju tuh..
bila encik suami blk... missLR cambiasa menayang baju baru dia..
papa kata 'cantik...mcm baju tido..'












o.ok.







.

5 comments:

Anonymous said...

memang macam baju tidur pon

Nurul said...

baju tido yg gorges utk lia..ni yg semangat nk menjahit berkobar!

:cahya schatz: said...

anoy : errr..tu pujian atau kejian tuh...?
btw,tengkiu.. saya akan berusaha utk menjahit dgn lebih baik...

kak nurul : tengkiu kak.. dont worry.. i ada list of project menjahit utk baju haris as well.. :)

Nurul said...

Liza-thank you huhuhuh..masih blum beli mesin ni hehehe..tp ada jumpa singer dlm 90 euro plus..rasa happy tgk mesin n rege tu heheh

:cahya schatz: said...

kak nurul : rasanya beli yg biasa² dulu.. nnt bila dah start guna mesin jahit.. br tau mcmn yg kita perlu...