berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, September 16, 2011

review : safety

Salam and Hallo

Antara benda yg i paling² suka kat jermen adalah KESELAMATAN budak..
segala² mainan depa test.. segala² ubat depa bg free... segala² benda depa nak cipta utk bg senang jaga budak...
n antara benda yg i suka depa cipta ialah.. safety lock..
i beli kat salah satu markt kat sini... range rega 2€-3€... main lekat² ja tak yah skru² bagai...
bagaimanapon, i sgt puas hati...
ini lock utk bucu... seketul 2.50€ cemtu..
kiri : lemari komputer encik suami... ini la safety lock missLR nak potong ritu...
kanan : kabinet dlm toilet, bawah sinki... i simpan sabun²... sgt bahya kalau tak letak safety lock... mood mengemas missLR kerap ada...
lock straight.. rega lebih kurang mcm bucu punya..
ni lemari kat floor.. terpaksa letak dua kunci sbb laci 1st tu ada kunci²... pintu last tu ada file² encik suami.. laci tgh tu saja² kosongkan utk missLR susun brg dia... mcm² ada dlm tu.. sudu... kertas... pen sebatang.. benang i... sepit rambut... dan berbagai² lagi...
ni kabinet dapur...i dah pernah cerita kat sini..
skg ni semua kabinet ada lock... tp jenuh gak la..amek pinggan sekeping...lock.. then amek mangkuk... bukak then tutup lock...
kalau tak tutup.. missLR akan jerit.. 'aaaaaaaaaa! mama.. totop! totop!'
ni cover utk suis or extension.. satu set, dpt 6.. rega baru 2€...
function dia.. budak tak leh senang² nak cucuk plug kat situ.. kena pusing sket, br buleh tekan plug... takat ni, missLR belom berjaya lg... huhahahahhaaa...
kalau tak dak menatang nih... kejap²dia nak charge phone... kejap² dia nak pasang wii..
ini latest benda yg i guna... gummy utk bucu tajam..
bucu meja or any bucu yg bahaya.. especially yg paras² kepala budak...
set ni dpt 4 satu kotak... n i letak kat bucu board yg mmg slalu missLR nyaris² nak terhantuk... sebelum dia terhantuk n nangis macam nyonya mansor... better i letak gummy tuh dulu...


i rasa mesia pon patut produce benda² safety mcm ni... simple tp praktikal.. rega pon tak mahai.. anak pon insya Allah selamat...



sayangi anak kita..
.

7 comments:

blackcardomompods said...

bgusla alat ni,kitapun ada beli lom pasang lgi,tunggu next year,kdg2 bil atakde safety,tu la terjadinya mcm small insiden kan.

:cahya schatz: said...

blackcardomompods : i sangat puas hati..
at least, kita usaha la utk bg anak kita selamat,kan..?
barang² kita kebykkannya tak sesuai buat main.. tambah² kat dapur..
besen plastik kosong pon blh jadi bahaya..

rubaizah said...

kat mesia dah byk sebenarnya ada benda2 ni liza.... dah lama ada... cuma ramai org x pakai ... sbb tu kurang glemer..

:cahya schatz: said...

rub : mahai dak...?
pasaipa org tak pakai...? kan brg2 rumah byk yg bahaya..? plus, org² mesia kan ramai anak kecik..

rubaizah said...

x mahal ... ringit2 or belas ringit jer.... ada byk kat kedai2 baby or online shop... x tau pasaipa org x pakai... eheehe

Anonymous said...

salam.maaf boleh tanya tak...beli kat mana yer..saya nak cari gak tapi xjumpa..

:cahya schatz: said...

Anonymous : salam.. Yg kawan i kata kat mesia tu, i taktau kat mana... Tp i konpem kat ikea ada sejenis dua..
Kalau u nak i belikan kat sini pon blh... Bgtau nak yg mana satu... I'll tell u the price plus post...