berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, September 26, 2011

blouse mama model

Salam and Hallo

akhirnya...
walaupun belom berakhir... tp akhirnya i jahit baju utk i..
selain dari blouse yg ketat kat ketiak tuh...
i akhirnya berjaya jahit baju yg i puas hati n buleh i buat pakai keluar dgn yakinnya... :)

baju missLR.. few hours ja dah siap selai..
baju i.. mak aiiihh... berhari².. ni pon tak siap² lg.. tp dah tinggai final step yakni jahit butang.. tp tak tau bila pulak nak sambung..
busy buat roti la nih... huhahahhahahhaa....eh.pasaipa i gelak.
ekceli BM i ada senggugut sket..nak kena anta blk kott...

nih baju i...
baju mama mesti hebat dari baju anak mama...
tang dada saja 3 hari nak pk mcmn nak buat.. tak sempat nak carik tutorial sbb skg ada 'org tu' conquer laptop...
lengan panjang.. ok..dah pass dah jahit lengan baju...
butang... dari kaler ijau gelap.. jadik butang kaler baju... lalallalaa....
happy! happy! happy!

part yg plg senang jadik part yg plg susah..
bahagian bawah baju.. kengkonon nak buat melengkung.. tapi lepas jahit-tetas-jahit-tetas 4x...
zasss...potong straight jer sudeeyyhhhhh... setel!

rasanya mmg tak dak kot gmbr mak model pakai blouse nih....











.

7 comments:

Nurul said...

Liza, seronoknya esp tgk butang tu..pls nk blaj asgt menjahit ni..kalau dekat kompem suh liza ajar..

:cahya schatz: said...

kak nurul : my pleasure kalau kak nurul nak belajar..
webcam pon i sanggup...hehhee...

Nurul said...

sungguh ke Liza?ok kak nurul mmg nk bli mesin jahit ni tp takut mesin jadi brg hiasan lak..kalau dh bli kak nurul mtk tlg liza ajar k..first nk blaja masuk benang dlm mesin huhuhu..mcm jahit zigzag seme tu liza anta kedai ke wat ngn mesin jahit sendiri?klau nk beli mesin nk amik yg mcm ne ek?

:cahya schatz: said...

kak nurul : betooii.. :)
beli mesin jahit lebih kurang mcm beli mixer buat kek..
depends pada keperluan dan budget..
kalau nak yg basic pon buleh.. nak yg cangih buleh jahit corak² bagai pon buleh..

ada mesin jahit yg ada function utk jahit tepi/overlock..
liza guna zigzag biasa (function yg mmg ada kat basic mesin jahit)

kat sana senang dapat kain tak..?
sambil survey mesin jahit..survey tmpt kain jgk.. nnt kalau dah ada mesin jahit tak dak kain..jadik stress mcm liza..huhahhaha...

Nurul said...

kak nurul duk mmg right in the city center..shopping area blkng umah..shop lot bawah umah..kedai kain agak byk gak..ahad ada pasar besar sgt pun juai kain..pasar tu jalan kaki 3 minit je..tp amatla pnjg pasarnya sepanjang sungai..hehehe..insyaAllah kain takde masalh nk beli...ni soon ingt nk p utrecth holland..sana kan tmpt terkenal juai kain berkualiti n murah..ingt nk beli gak sikit simpan utk diri sendiri hehee

Farid aka BIG MOMMA said...

Keep up da good work cik... wa sungguh impressed

:cahya schatz: said...

kak nurul : waaahhh...bestnya.. liza susah nak dpt kain selain beli online.. tp rasa rega mcm mahai...

ok.. kalau cemtu.. buleh start survey sewing machine...
cekgu tungguuuuu... :)

kak farid : tengkiu akak... impressed tang mana tuhhh... takat buat buleh pakai ja.. tak kemas pon..