blouse i - pumpkin - kuih raya - bm250

Salam and Hallo

baju missLR dah tak cukup lemari... so kena stop buat baju dia...
n start jahit baju utk i or buat something utk rumah pulak...
so. ni peasant blouse utk i.. tp main potong agak²... kat ketiak terkecik.. sbb tu tak pasal² ada line kain itam pulak kat tgh... huahhahaa...
but stilllllll.... ketat kat ketiak n dada....huh. (ouh.mungkin org yg pakai bra size A30 buleh pakai baju nih...)
bila dah siap jahit getah kat leher.. i try.. bila dah ketat kat ketiak.. i dah malas nak jahit beriya... mula² plan.. nak jahit kat itam kat ujung tangan jugak... tp cancel! cancel!
ujung baju pon tak letak getah...
maybe satgi nak potong blk baju tuh buat benda lain...
*mood tgh frust baju tak jadik*
masa raya ketiga kott.. yg kami pi makan kfc tuh... i ada beli labu..
kat sini depa main longgok atas lori then tinggai tepi jalan ngan satu tabung..
dia tulih la kat situ... yg kecik sengget.. yg medium, 2 hengget... yg besaq, 3 hengget...
so pepandai la org nak amek yg mana n masukkan duit dlm tabung tuh...
cik dee kata itu labu² yg depa tak plan nak tanam... tp sbb ada tmpt sket.. depa jz tabur benih labu..
dlm byk²... i amek size yg plg kecik... but still besar pada i...
so ritu.. i guna separuh buat kuih keria labu.. excited sgt nak makan.. tak amek gmbr.. not bad la.. missLR pon suka.. encik suami pon makan byk.. (or sbb dia dah lama tak makan kuih melayu..)
smlm..i buat masak lemak... pergghhh...makan pulak ngan kari ayam... i TERpaksa tambah nasik...hehehhee...
ni kuih raya ketiga... tetiba teringin sangat nak makan kuih nih... siap buat 2 adunan.. tp makan 2,3mulut...pastu simpan dlm lemari...
encik suami kata dia kurang sket cookies² nih... tp cornflakes madu dah sebekas dia hadap...
tp bagus jgk dia suka cookies yg senang nak buat...hehehheee...
*dasar pemalaasssssss.....huh.*
a week before raya kott.. ada sale breadmaker kenwood kat tegut (supermarket dekat rumah i..) takat yg i survey, rega dia paling² murah... smp termimpi² mcmn nak beli sbb duit tabung tak cukup.. dok perabih beli kain n benda² menjahit...
ekceli, i tak la nak guna sgt breadmaker... my sister dulu pon dok tanya kot² nak dia beli kat UK.. sbb kat sana murah... tp i tak mau..
tp kalini tak tau pasaipa smp termimpi²... maybe kenan sbb biras i pon dah beli sebijik... huhuhuuuuu...
pasni kita share resepi k ima... :)
1st try.. i try uli sekilo doh karipap... kecoh jer kan... org lain uli ngan tangan jer takat sekilo tuh... tp i nak try saja.. so kena try yg basic dulu la...
lepas pada tu...2,3,4 kali projek uli doh karipap ngan BM...hehehhee...
then,try nak buat pizza... tp doh kembang n masak dlm BM... haru!
terus carik tutorial online.




btw,thanks encik suami sbb belikan BM utk sayer... sayer akan berusaha dgn lebih rajin membuat makanan supaya berat awak tak kan berani nak turun² lg... hahahhahaa...


.

Comments

beshhnya ada bread maker mmg dah lama teringin bila nak dapat pun tak tau lah hhuhuu
:cahya schatz: said…
kak shima : brapa rega lebih kurang kat mesia...?
nak liza survey kat sini...?

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO