berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, August 17, 2011

mari bercerita..

Salam and Hallo

rindunya nak hapdet blog... mcm² benda nak cerita..
tp dok kalut buat apa pon tak tau... jz bukak blog tgk sapa yg hapdet..baca² sket.. then tutup blog..

citer 1.
missLR dah makin byk cakap..
n dah makin buleh dipaham apa dia nak..
dah pandai mengaji.. even ikut suka dia nak sebut apa dulu...
1,2,3 pon dah reti sebut.. even lepas satu, empat... lepas lapan, 'sembiyoh'...
hari² nak tgk lagu alif ba ta n ikut kakak n abang nyanyi...
n dah pandai nyanyi lagu abi-abi-chu (nobody2 but you..) siap ngan joget skali..

citer 2.
encik suami tambah rak dapur lg 4 pintu.. yg paling penting top kayu tuh.. senang i nak longgok apa².. before this ada meja kecik.. situ la ketuk ayam.. situ la potong sayur.. situ la lambak rice cooker.. n situ la jgk lambak pinggan tak basuh..
very not cool..
skg dah cool... huahahhaa...

citer 3.
bukak posa berdua adalah tak best.. skg ni bukak posa makin awai.. awal² posa ritu, bukak posa pukul 9:15pm.. skg ni dah 8:45pm..
masak seciput pon buleh makan 3hari.. teruih tak semangat nak masak.. kerapnya bukak posa rumah achik.. makan mmg sedap..
tp bila turn i ajak achik mai sini.. nebes.. bawang besaq ngan bawang putih pon buleh silap... huh.

citer 4.
last 3weeks, few days before family adik ipar i smp.. i ada buat baju utk missLR.. dah jahit semua dah.. tinggal tangan ngan leher je tak setel...
lepas 2weeks, i pon kengkonon nak sambung blk buat baju tu.. bg missLR try dulu.. ketat kat perut.. apakah..? in 2 weeks...?

citer 5.
lg citer pasal missLR.
smlm, dia kena cucuk.. tp kalini ada doktor baru yg umur mcm nenek² tp gorjes..
at least, missLR tak la nangis bila tgk doktor tu.. bila doktor dah check² sket.. br missLR start peluk encik suami kuat²..
masa kena cucuk ofkos la dia nangis.. tp lepas tu.. diam kejap.. siap pegi ngorat pakwe turki kat waiting room..
harini, dia pakai baju tak dak lengan.. asalkan dia ternampak ja plaster kat lengan dia.. dan² tu 'mama...auuwww sakittt..'.. then suruh i kiss...
layankan ajer la...

citer 6.
giveaway ada lagi few days nak smp tarikh tutup... i nebes.
maybe org yg take part pon rilek je kott..
all the best la utk semua.. nnt, tokey² besaq yg akan cabut undi.. i dok diam² sajer..

citer 7.
kehadiran kak ecah membawa mimpi indah pada missLR.. kira jadik idola la jugak... huahahha..
ada few words kak ecah yg missLR ikut..
salah satu, 'ok tau!' maybe tone lain sket... tp nak jgk copy trademark kak ecah...
salah dua nya, 'yee haaaa!' ....tp version missLR ialah 'meee haaaaa!'
ditambah pulak ngan lawak karat pak dia... ajar ajaran sesat...
missLR : meeee hhhaaaaa....!
papa : bukan mee haa... meee hooooonn...
missLR : meee hhaaaaaa...! meeeeee hhoooooonnnn...!

citer 8.
badan kami (encik suami n i) dah mengempis..

citer 9.
i teringin nak memborong container kat IKEA.
sekian.

4 comments:

x-o-x-o said...

hehehe puas hati dgn update kali ni wlpun x dak gambaq kt blog.. kat fb pun jd la.. missLR dh pndai mcm2..heehee..makin geram la tgk dia..

:cahya schatz: said...

ammi : utk ammi.. sehari 8x hapdet pon buleh...

x-o-x-o said...

update versi liya ka? bulehhh.. mama kena kena tlg translate la..kalo dak jenuh dia ulang 8x ammii dok x paham2.. hehe..

:cahya schatz: said...

ammi : iyah cakap melayu la.. skg ni tak cakap jermen dah..