Ingatkan survey apa...

Salam and Hallo

smlm, petang² nan dingin... ada org dingdong bell pintu..
time tu missLR br tertido atas lengan... nasib baik dia tak terjaga.. selalunya pantang dgr bunyi klingen, terus duduk...
i dgr bunyi org cakap2 kat depan pintu... pastu diam.. pastu dlm 10 minit, org tu klingen lg rumah i..

jem.
awat la time² nih pulak ada org nak mai...
ada sorang wanita nak buat survey apa ntah.. dah la rumah i mcm tongkang pecah..
dah jd tabiat pulak i nih, kalau nak kemas rumah.. habis semua benda i punggah..
last² time keadaan tgh genting tu la org nak mai... sangat JEM.huh.

nak kena isi borang.
i dah kata i tak leh cakap jermen. dia pulak tak leh cakap english. ok. jom kita cakap bahasa ayam-itik...
awal² isi borang.. mcm ok.. i buleh jer paham.. masuk page² blkg2... i dah mcm apekebendekotanyanihaaaalabu...??
yg i paham, dia tanya i pernah keja tak... skg kerja tak.. ada plan nak keja tak...

part encik suami.. i call n suruh wanita tu cakap ngan encik suami.. abih ja isi part encik suami.. wanita tu endcall..
i dah suruh dia tanya encik suami part missLR skali...
tp dia kata tak susah.. sikit jer pasal missLR.. takat page depan² lepas la... pastu page blkg2... tak ke susah dia nak terang pjg2 kat i...huh.
sungguh ayam dan itik skaliii...

bila encik suami blk kerja , encik suami kata rasanya depa buat survey pasal nak cari tenaga kerja kat jermen. sbb ada byk kerja tp tak dak org nak kerja..
kat sini, kalau tak kerja pon dpt duit dari kerajaan... so ada ramai yg amek kesempatan...

Comments

Anonymous said…
kenapa jarang update entry sekarang? busy masak untuk berbuka ke?
ahkakbatik said…
mana-mana negarapun bumiputra memang malas kerja...
tu pasal kat sini pun org india, cina dan pakistan dah kongker... tempat kita? abang bangla juga ada....
:cahya schatz: said…
anonymous : errr.. tak la busy memasak sgt.. tp busy pk nak-masak-apa tu lebih lama dari masa utk masak...huhuuu..

kak tek : betoi³.. tp saya tidak makan gaji buta.. saya surirumah yg tidak amek duit dari kerajaan... saya surirumah yg baik hati dan berkaliber.. huahhahaa..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003