dapurku opisku jua..

Salam and Hallo

utk seorang surirumah yg berkaliber(lah sannggaattt) mcm i... ruang dapur menjadi opis utama i..
opis kedua, tumpang opis encik suami... sebelah monitor dia, i lambak mesin jahit i..
itu kira 2nd opis..
tp yg hari² masuk... opis utama yakni dapur..

mula² kami masuk rumah ni, i rasa sgt the tak-best sbb dapur kecik..
rumah lama dapur mcm dapur mesia.. buleh masuk 10org... dapur skg, masuk 3 org pon i rasa sesak..
ni dapur penyewa lama..org turki
bila dia kuar.. dia tinggalkan kabinet dapur tu ngan meja lipat..

i tak sure dia masak mcmn... meja lipat tu dia guna utk makan..
then kabinet yg ada... ujung skali,fridge..pastu sinki pastu dapur pastu oven..
tak sure dia memotong benda masak kat mana...
ok.jawapannya mesti la kat atas meja yg ada tisu tu kan...?
tp sgt limited kott... tak sesuai utk org yg macam i ni...
lepas sebulan masuk rumah, kami tambah kabinet belah atas meja lipat...
but still, susah nak buat kerja sbb the only tempat nak longgok barang adalah atas meja lipat tuh...
baru² ni, encik suami tambah kabinet dapur..
mcm i cakap before this,ekceli yg paling penting top kayu tuh..
senang i nak bersilat kat dapur..
so.
bersyukur la sangat dah ada tempat nak longgok barang kat dapur...
tested by engineer kecik... dari mula papa dia pasang kabinet smp la dah pasang kat dapur.. missLR la paling busy..
tulong ambek skru la.. tulong pegang pintu la... tulong ambek tu..amek ni.. tulong kacau pon ya jgk...
dok posing kat kabinet mama tp kata 'iyah munyerrr....'
gambar mcm parkinson sbb amek ngan henpon... tak sempat² dah nak charge bateri kamera sbb encik suami dah tak sabar² nak pasang kabinet tu bg siap mlm tu jgk..
hik hik hik... model kabinet dapoorr...
masa mula² beli.. org kedai kata semua dah lengkap.. tp bila nak pasang... rupanya kaki tak dak.. skru pon tak cukup...
bila nak pi beli kaki.. satu set 10€.. heh? kat ebay seketul 1€... so tunggu pulak kaki smp..
lepas seminggu br la kabinet tu masuk dapur..

taaa rraaaaaa.... siap!
walaupun tak segorjes dapur org lain.. tp syukur sgt opis i dah lengkap..
ini masa br transfer barang masuk dapur blk.. skg suasana atas top tu dah berubah...
mungkin akan nmpk lg gorjes bila ada breadmaker ngan deep fryer... huahahhahaa... (gila tamak..)
ini gambar dlm lemari.. skg dah penuh ngan pinggan, mangkuk dan hayun... eh.

Comments

alrijalnajwa said…
Alahai rasa rindu pulak kat Jemen bila baca citer Liza..dapur Liza tu sama jer saiznya dgn dapur kna ritu...lagi kecik dapur kna kot...tapi xder la nak tambah apa2 sbb rumah org...ni kira jadi penduduk tetap sana la ni yer?
x-o-x-o said…
engineer kecik yg over excited.. heheeh..celah kabinet pun jadi.. hishh turun mama la nih :p
:cahya schatz: said…
kak na : salam..
liza masuk rumah ni kosong.. so kena la jgk tambah benda yg nak guna..
kalau blk mesia tahun depan ke 2,3tahun lg ke..angkut jer la bawak blk mesia semua2 yg ada...

ammi : pasaipa turun mama pulak..?? mama tak pernah buat benda2 lagho cemtu..
ahkakbatik said…
pasang sendiri? canggih naaa.... kalo somi kaktek pasang sendiri.. tak senget.., roboh.
:cahya schatz: said…
kak tek : kat sini byk benda kena buat sendiri.. sbb service kat sini mahai.. silap2 kalau nak upah pasang kabinet tu, jd service ngan rega kabinet sama..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003