berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, July 18, 2011

Review : Diaper Pail

Salam and Hallo


Jerman penuh ngan undang²... even nak buang sampah pon ada undang²...
kalau mesia ada 3 kaler tong smph..kat sini berkaler²..
sisa makanan tong lain.. kain tong lain.. plastik tong lain.. kertas tong lain.. kaca tong lain.. kasut tong lain..
cuba teka kalau rambut tong mana...?

kalau teka betul pon tak dapat hadiah.
tong dlm gambar kat atas tu adalah tong utk buang diapers missLR..
kat sini ada few jenis.. tp rasanya byk jenis yg kena guna 'cassette'.. cassette tu bekas plastic utk isi dlm tong tu..

jenis yg i beli nih.. brand diapers champ...
kebagusannya yg plg bagus adalah dia tak guna spesific cassette... tp dia guna plastik sampah biasa..
tp cons dari pro itu adalah.. bila pampers tu makin berisi sesuatu yg busuk.. tong tu pon mcm tak brapa nak kedap bau..
tambah² time nak unloading...
tp kemonla.. kata tong sampah...takkan tak bau kan.. huhuuu..
ada jenis yg tak bau lgsg.. sbb everytime diapers masuk.. dia seal.. itu yg kena beli specific cassette tu...

diapers bin champ ni senang nak guna.. sebelah tangan pon buleh handle..
n penutup tuh.. kita saja buleh bukak.. budak2 tak reti bukak..

ada 3 size, kecik medium ngan besar.. missLR guna kecik so..kena kerap buang..
tp bagus jgk sbb bila dah besar² ni... tong tu pon tak leh nak tampung bau bussyyyyuukkk sgt...

n diapers champ ni senang nak cuci.. i baca review org lain.. ada yg kata susah nak cuci.. tp i rasa ok saja.. letak dlm bath tub... letak sabun wangi sket.. sembur ngan air smp ada buih²... cuci then biar kejap.. pastu jemur...
jz..kena make sure plastik pasang betul2.. so that tak teruk masa nak basuh... tu jer.

5 comments:

Kamalia said...

liza beli berapa euro ek? kat ebay ke amazon? kalau yg kecik ni boleh sumbat berapa pampers ek? kita ni dah la buang sampah 2 minggu sekali.. so agak2 tahan tak nak menampung bau dia.. heheh :)

:cahya schatz: said...

tak ingat dah.. tp td check, rega amazon n ebay lebih kurang.. 50€++...
yg kecik pon buleh masuk byk pampers.. takat seminggu lebih buleh lagi kot..
kalau utk baby kecik.. tak bau lg...
tunggu nnt dah ada solid, br berbau sket...

harnidahussin said...

owh..baru ku tahu diapers pun ada tong sampah khas...macam rentokil tuk sanitary pad la pulak...

:cahya schatz: said...

nida : adaaa... semua asing..
kalau kat rumah aku, tong diapers liya yg jd tong sanitary aku...

ahkakbatik said...

teringat tong diaper masa dok swiss dulu..(saja nak sebut pernah dok swis..ekeke) nak balik msia kena sedekah ler sebab kt msia takde juai cassette nya... tapi tara syusyah... campak ja dlm tong isi multi trash tu... 2 hari sekali alam flora hangkut semua...