part 05 - Teluk Senangin 1

Salam and Hallo

a day after kami pegi Ipoh utk E-day sepupu i...
kami sefamily besar, pegi teluk senangin... teluk yg berdepan ngan pulau pangkor...
kenapa i kata family besar...?
i saja.. angkut 2 keta.. huuhhuu...
then, kak neny n family... n patutnya zul conti n family pon join jgk...
dah lama dok dgr crita pasai teluk senangin dari achik sbb achik antara penduduk terawal teluk senangin.. kiranya.. kami pi sana sbb nak pi lawat kampung achik aaa...
sgt senang n tenang jalan nak pi teluk senangin...
i dah pernah pi situ 4,5tahun lepas... i pi kat damai laut resort... few meters dari teluk senangin...
time ni kami dok tunggu kak neny n family smp... achik dah siap² masak dah...
i ngan missLR check kawasan...huhuuu...
memandangkan kami pegi segerombolan, encik suami carik chalet..
ni muka org tak sabar tunggu khokhok beaa... tp time nih tak reti sebut lg...
dia sorang²pon dah tawaf rumah achik doblas kali...kejap pusing dlm rumah.. pastu kuar rumah pulak.. mmg busy lah...
ketibaan umie neny n family..
missLR sgt excited.. nmpk umie...terus panggil umie...
nmpk kakak...terus panggil kakak..
tp, nmpk abah... terus 'auuuwww...' sbb abah slalu lawak kutey²(cubit²) ngan dia...
lepas rindu kat umie.. mmg tak nmpk mama terus daahh...
tgk la gmbr kiri tuh... bukan main sengih lg jumpa kakak2...  handbeg tak ketinggalan di lengan ye...
makshaq anim, ada rasa missLR sama ngan sapa2 dak...?
gmbr kanan tu, gaya posing lentuk tak pandang camera..huh.
lg skali lentuk tp tak tgk camera... sgt² happy jumpa kakak²... :)
part ni paling lawak...
dia jumpa ada air bertakung dlm keta sorong...
mula2 dia basuh tangan...
pastu.. kaki kanan... pastu...basuh pulak kaki kiri...
tgk² kaki kanan kotor lg... basuh pulak kaki kanan... then, basuh lg kaki kiri...
ada kot 3,4x dia ulang... pastu gelak sorang2...
habis basah baju ngan suar dia... tu pon happy jugaaaakkkk...
dok sengih ja ngan kakak²....

Comments

x-o-x-o said…
hahahaa igt dia nk masuk dlm keta sorong tu dah..sib baik lg.. kot2 time ni x merasa ayaq laut lg..hehehe..
:cahya schatz: said…
kaki tak smp... siap ginjat²... kalau smp rasanya mmg dia dah masuk...
makshaq said…
awat cek.. cek nak ambik ayaq semayang ka?
bab bawa beg tu confirm sebijik.
:cahya schatz: said…
makshaq : bab bawak beg saja sama.. tp bab pakai scarft kat leher,mama tak ajaq lg..huhahhahahaa..
x-o-x-o said…
gossip²: eh sama dgn sapa nih? xdpt tgkp la.. hehe..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby