berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Saturday, July 9, 2011

missLR blaja..

Salam and Hallo

sejujurnya i mmg tak ajar missLR benda² asas ABC n 123 lg...
sambil main² mcm tu ada la...
tp i lebih byk ajar dia benda² yg dia guna/face hari²...
contoh : anggota badan.. barang² mainan dia... kata² sifat/adjektif...

tapi lately... missLR sangat senang ikut apa yg i ajar..
blk mesia ritu.. dia dah reti ikut tok ayah dia kira 123...
even tak betoi.. tp dia tau mesti mula ngan 'satu'...pastu nam...pastu jujuh...
kadang² kalau teringat ada la pat ngan lima...

abc pulak.. i main² ngan dia kat mini komputer dia.. tp, ABC dlm jermen.. tak per la kot.. sementara dia nak kenal huruf.. nnt bila smp waktu dia patut blaja ABC.. i ajar la BM ngan english pulak...

ekceli i nak cerita pasal smlm...
i mintak encik suami baca alif ba ta ngan missLR...
cute sgt kann..?
i rasa nak nangis tgk dia dok baca Muqaddam ngan pak dia..
semoga kalau i dah tak dak nnt, anak² i buleh bacakan Yassin utk i.. :')
*sebak*
dia happy sgt time baca muqaddam tuh... diam n ikut saja papa dia sebut apa..
siap ulang 2,3x... harini pon i ngan missLR sebut² alif smp ya time chat ngan maklang n kak umie..
kan kak umie..? :)


habis ngaji... papa ajak main wii..
tudung dari makngah ima tu dah jd tudung dia dah.. takmau bukak smp la nak tido...
muka sapa yg lg khusyuk main game keta nih...?
missLR pulak dari mula main dah start 'bruuuummm...bruuuummm..'... tp ekceli keta dia tak gerak² pon... (jom gelakkan dia ramai²....hahahhahahaaa....)
tudung lg labuh dari baju...huhuuu...
sbb tu masa baca muqaddam, kena tutup lutut ngan selimut...



semoga mama akan slalu ada quality time ngan anak mama...

1 comment:

:cahya schatz: said...

msg from FB :

Irma Omar, Ainin Hafizah and Nurhazwani Wñì like this.

Liza Razif ‎: Nurhazwani Wñì, Aizuddin Mokhti, Fizah Hassan....cekidaut....

Belle Hisham :comel sgt! clever girl!

Nurhazwani Wñì :hehehehe bergenang jgk air mata tgk cik mek nih... haishhh.. bijak2.. kaki dok goyang2 bwh slimut...chomellll....

Ainin Hafizah: CIK NIN LOVES THIS!!!! masya Allah....Liya cayang.....:)

Aizuddin Mokhti :mcm pak bu masa kecik2 blajaq ngaji ja.....
TAPI.......pasai pa time pak bu dia kecik2 blaja nganji ngan papa liya... pak bu kena rotan.....INI TIDAK ADIL....hahahahahahahaha