berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, July 28, 2011

kerna makshaq tak chat ngan mama..

Salam and Hallo

tajuk mcm lawak tp itu mungkin jgk penyebab pada permasalahan missLR...
kakak sulong i yakni makshaq missLR dah selamat smp ke bumi mesia 22hb ritu...
before that, depa sefamili dok kat UK...
i sgt rapat a.k.a kamceng ngan kakak i yg tuh.. almost everyday kami akan chatting kat ym or ber'video-call' tru skype..
walaupun hakikat sebenaqnya, makshaq nak tgk iyah.. tp sambil2 tuh buleh gak la bergossip 7,8round... huahahahahaa...eh.
TAAPPPPIIIII....
everytime kami chatting, MESTI time tu jgk la missLR mai kat i.. 'mama... iya beyaaakkk...'
ni cerita betoi ok... i tak tipu... kalau 2x i chat ngan kakak i... 2x tu jgk la missLR berak..
kecuali kalau i chat ngan kakak i time missLR tido.. itu terkecuali..

so.
nak dijadikan cerita yg bersangkut paut ngan cerita di atas, missLR sembelit for the first time last week...
family kembar encik suami smp rumah kami last thursday... so, jumaat tu encik suami pon amek cuti utk kami pi round² sket...
kakak i pon blk mesia hari yg sama.. so 2,3hari jgk tak sembang ngan kakak i..
jumaat tu, set ngan achik nak kuar jenjalan... naik 2 keta...
naik ja keta... missLR punya la menjerit2.. mula2 dia kata berak.. pastu dok ulang kata sakit..
i check tak pulak dia berak... tp dia mmg menjerit kuat la.. tak pernah dia menangis kuat n lama mcm tu...
semua org nebes... 2,3x kami berenti tgh jalan... achik check2, achik kata mmg missLR sembelit..
itu first time..
1. missLR tak pernah ada masalah berak.. tmbh2 bila chat ngan makshaq dia, konpem2 dia berak at least sekali sehari...
2. missLR tak pernah menangis stock jerit2 mcm br lepas kena rotan...
3. missLR tak penah menangis lama2 smbl panggel nama semua org mcm mintak tolong..

sambil2 urut perut missLR, meleleh airmata tokchik dia..
i terus jd 'tsunami di hati tak siapa yg tahu..'.. tp muka maintain jer...
bila dia dah macam stabil sket, (setelah dekat setgh jam menjerit2 dlm keta..) kami berenti kat KFC...
missLR tidoq dlm sedu sedan...
achik sambung urut2 perut dia.. mmg ada seketoi objek besaq dlm usus dia..
kesian... kesian sangat... :(

elok ja kami habis makan KFC... missLR terjaga, terus cari kak ecah (sepupu missLR, anak kembar encik suami)..
agak2 dia ok.. kami pi jalan2 tepi sungai...
missLR punya gelak sakan mcm tak dak apa jadik before that..

bukti.
ada muka org tak leh berak?

blk dari jenjalan pon, dia ok...
esoknya tuh br setel benda2 dlm usus dia kuar dgn selambaknya...
kesian.

P/S utk makshaq : dlm hati sket2 salahkan makshaq sbb makshaq tak chat ngan mama iyah...buleh?

5 comments:

Kak Azi - K'Lautern said...

Hahhhhh baru chat2 naper dah lama liya tak online di blog.. dah ada pun gambar latest liya.. Pipi dah bem bem lah. Comel..

x-o-x-o said...

nmpk mcm gigi dh penuh :)) sgt chomelll...;))

rubaizah said...

sama macam amirul.. sejak kahir dia mesti berak tiap2 ari... sampai la 2-3 bulan lepas, aku pasan dia x berak 2 ari... pastu dia asyik nangis je sbb sakit.. dok teran2 tapi x kuar.. kesian kan... org kata kalo sembelit kasi depa minum air perahan oren sunkist tuh...

wawa said...

alaaa..siannya liya...bagi dia minum air banyak2 lepas ni ya liza..supaya tsunami di hati tk berulang..hehe

:cahya schatz: said...

kak azi : la ni aktif dok main ngan sepupu.. syok ada kawan... :)

ammi : dah ada 6 gigi atas + 4 gigi bawah + 4 geraham...
dah buleh makan daging dah.. :)

baiz : buleh try la..tp kat sini byk tea2 utk bdk.. as long as liya nak minum byk, dia ok.. ritu busy sgt main ngan kak aisy dia.. tak dan nak minum..

wawa : mmg hari2 dia minum byk.. tp bila byk 'kerja' nak kena buat..tak dan nak minum la auntie ooii...huhuu..