part 01 - nach malaysia (ke malaysia)

Salam dan Hallo...

ada seorang junior kami kata dia dapat tiket blk mesia murah.. mmg murah.. dia jz kena byr 10€ jer kott... tp sbb dia penaik setia satu jenis flight nih..
i pon sesaja check MAS... stended! org dapat tiket murah.. kita pon mesti pulun carik tiket murah jgk.. hikhikhik...
mmg rezeki missLR dapat tiket murah... utk kami 3 worang, tiket berega almost €1400.. tiket missLR 10% of that price..
so, mcm meneniba jgk la kami blk.. kebetulan tarikh kami smp mesia, besday mak.. :) buleh buat suprise...
n yg best kalini, missLR blk dgn tok chik n tokdee..
so, mama tak yah risau kot² missLR nak buat perangai or whatever.. tp anak mama good girl, takat sembang2 ngan org sebelah jer.. pastu tido.. pastu makan.. pastu tido..pastu berak... pastu tido.. pastu sembang ngan org sebelah...hehehhee...
ni gmbr kat tmpt nak boarding... masuk ja dewan tu.. missLR tegur ada org buat survey apa ntah.. pastu, dia tegur pulak ada sorang pakcik jerman nih.. siap missLR dok menyendeng kat kerusi pakcik tu.. sembang gaya mcm org tu paham dia kata apa..
dekat setengah dewan jgk la dok gelak tgk dia... haissh...
ni gambar lepas dia jadi tumpuan.. i ajak dia pi toilet..tukar pampers.. siap2 dia babai2 pakcik tu.. then, missLR tegur2 pulak satu pasang pmpn jerman ni.. sorang tu mcm tomboy sket.. sorang lg pmpn biasa.. naik flight couple tu duduk satu row ngan achik n cikdee... so, missLR sambung sembang lg...
kami duduk seat depan skali... ingat nak mintak bassinet tp pramugari tu kata missLR dah tak muat.. so, achik n cikdee tukar tmpt duduk ngan i..
bila missLR nak tido, kami duduk tmpt achik.. buleh la baring sbb handrest seat blkg buleh angkat..
tokchik mcm biasa... org lain dia tak peduli.. yg penting cucu dia tido selesa.. rasanya dekat 8bijik bantal kot lapik missLR... selimut 3 lai kot...huhuuu...

sampai KLIA.. buat julung2 kali (kott), KLIA blackout...
semua conveyor tak jalan... n lampu yg ada pon lampu emergency saja..
lama gak kami tunggu situ ngan achik n cikdee...
bila dah dekat time nak naik domestic flight, kami gerak dulu.. tp time tu pon conveyor tak gerak lg... kalau tak salah 2jam gak org² tu semua tunggu...
dah la dah byk flight smp time tu.. jd sesak...

naik flight domestic, missLR tidoq... so tak dak la sesi ramah tamah...
smp penang.. family pon dah tunggu.... :)
tgk gmbr ataih ni br teringat... barang kami byk gila... lebih limit.. nasib baik org kat kaunter tu baik..
beg hijau tu saja pampers,mknn n air missLR..itu plg berat.. tu pon, botol tee dia selit kat beg i... buku2 dia dlm beg papa lg..haishh..

ouh..lg satu, i nyaris tak leh masuk mesia kott.. sbb kena tahan ngan imigresen pasai PTPTN... huhuuu...

Comments

tkejut org kampung tetiba je da balik ye
x-o-x-o said…
hehe sib baik dpt masuk msia jgk ;))
:cahya schatz: said…
mama amana n arief : semua org dah tau..tp mak saja tak tau..hehhee..

ammi : blk mesia mmg depa tunggu.. nak kuaq yg depa tak bg..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO