Day 26- What you think about your friends

Salam dan Hallo...

dari sebaik2 umat.. smp la yg sesat dlm dunia sendirik...
itu la kawan² saya...
ada yg bejasa n ada yg lgsg tak guna 1sen pon... tu pon still saya panggey kawan...
selain dari family n cikgu² yg ajar secara formal... kawan² la yg ajar saya mengenai kehidupan ini secara tidak formal...
*mode cekgu moral*

Alhamdullillah... kawan² yg tak berguna tu tak der la ramai benau... lg ramai yg berkasih sayang dgn i.. hehhehe...
nih i nak cerita few cerita pasal kawan² spesel/spesial i... (potong yg tidak berkenaan)

1.tertuduh A
A ni spesis hampir pupus.. muka ganas.. tp dlm hati ada taman.. dulu time2 jiwang, tangga hostel menjadi saksi kami dok lap airmata masing2... tgk ke gaya kami berkawan.. mmg lutut pon buleh dok atas perut.. kalau naik moto, i sopan sket... A kona baring smp lutut n peha landing kat tar... i punya sopan.. muka tonyoh kat tar federal highway...hahhaha..
haip.tak lawak.

2.tertuduh B
B ni mula2 kawan ngan kawan i... pastu kapel pulak ngan kawan i lg sorang.. kerja nak yg hebat saja... bila tak der duit n tak der kawan... mula la mai cari i.. makan sepolisterin.. minum seplastik... dan2 i saja kawan dia dunia akhirat.. bila dah kantoi dia kapel ngan kawan kepada kawan bf dia sendirik... tup2 i dapat 'fuck u' satu monitor penuh...hebat...hebat.. itu la balasan dapat title 'kawan dunia akhirat'..

3.tertuduh C
C adalah kawan kepada kawan i.. then, dia mai tido rumah sewa i.. then kami kuar makan sama2 sbb kebetulan i nak kuar makan sorang... lepas pada tu, kami jadik rapat... plus terus decide nak sewa rumah sama2 lepas tu... start dari besday dia tahun 2006, susah payah nak pindah rumah kami harungi bersama.. (cth : naik keta lampu nyala sebelah mlm2..).. C slalu cool saja n buat i rasa nak ngorat dia kalau i lelaki... hikhikhikk....
C,sudikah?

4.tertuduh D
masa blaja dulu tak der la D baik mana sgt ngan i.. jz kenal2 saja... tp lama2 blaja satu kelas.. kami pon rapat sket.. bila dah masing2 kerja.. D rapat pulak ngan adik bekas manager i.. pastu dok la korek cerita pasai i... siap tlg kondem2 pulak tuh...
pasaipa eyh...? panas bontot ker bila tau i ni disayangi ramai..?

5.tertuduh E
E ni adik kepada senior i... gila2 tp baik.. sengal tp most of the time kawan yg best... time2 tak der org nak dia bebelkan, ada la dia kat bawah rumah sewa i.. konpem!
even i ada kat sini, kdg2 time teringat2 tuh.. slumber dia call direct dari mesia...

6.tertuduh F
F mcm tak dak kawan masa sekolah.. sbb hobi dia mencurik.. sekali outing ja penuh sekaki payung benda dia curik.. tp ekceli dia anak org kaya... mak bapak dia pon tak tau nak buat mcmn... benda kawan baik sendirik pon,F rembat tanpa muka bersalah.. mak dia pulak tlg dok mintak maaf kat kawan2... tp part lain, F sgt ok.. tak mengata org.. tak ponteng kelas.. dan tak lawan cakap cekgu...

7. tertuduh G
spesis ni mungkin ramai lg berkeliaran di muka bumi Tuhan nih... time diri itu tiada siapa yg pandang, i buat kawan... time G bekenan baju 25ringgit kat uptown, tak der duit... tak per, i belikan... pastu canang pulak kat family n kawan2, i ni buat baik ada sebab... (konpius sapa yg guna sapa sbnrnya...)
pastu bila dah buleh hidup sket... hangin datang satu badan, slumber sembur gue 'ko buat kerja ko dah la.. tak yah pandai2...' gue ingat beb...gue ingattttttt....

8.tertuduh H
i nak saannggaaattt cerita pasai tertuduh H nih.. tp takut entry ni tak habis2 smp esok...
dipendekkan cerita... H ni rasa dia sgt best... buat salah tak pernah nak ngaku.. salah org, dia first2 skali canang...
i pakai tudung slepang... perli bukan main.. dia pakai tshirt lengan pendek, tak per.. 'ni style aku.. aku jujur pada diri sendiri'..

tak larat dah la..
bai.

Comments

kekodokbulat said…
salam...

hi liza...sgt suka ntry ni...kawan suka senang cari..kawan duka...hareeeeeeeeeeemmmm...
NaNa said…
1.tertuduh A
A ni spesis hampir pupus.. muka ganas.. tp dlm hati ada taman.. dulu time2 jiwang, tangga hostel menjadi saksi kami dok lap airmata masing2... tgk ke gaya kami berkawan.. mmg lutut pon buleh dok atas perut.. kalau naik moto, i sopan sket... A kona baring smp lutut n peha landing kat tar... i punya sopan.. muka tonyoh kat tar federal highway...hahhaha..
haip.tak lawak.

hahahaaa....aku rase cam kenal sangat2 je kawan yg tertuduh A tu cak..lawak. tak hingat lutut n peha landing kat tar tu...lawak...patutla rase gatai je tangan ni nak baca entry dari blog ko cak oiii....WINDU sama kamu cak...
:cahya schatz: said…
kekodokbulat : salam... betoooiii.. tp kalau u nak carik kawan duka.. i offer diri... kalau u buat peel... u jd tertuduh I... huahhahaha...

pokke : identiti dirahsiakan tp mcmn ko buleh kenal..
tertuduh A buat kona baring kat selekoh depan asasi UM tuh... dah la time tu pakai baju kurung.. tak sesuaaaiii....
Ms J said…
macam2 gak kwn2 yg ko pnah jupe ehh liza...tabahnye kamu ngadap org2 cenggitu eyhh....
:cahya schatz: said…
Ms J : mcm2 J.. tu aku br citer sket.. yg tak cerita, lg macam2...
masa tgh mengadap, tabah jer la.. lepas dah tak jumpa.. br la terpikir buang masa ja mengadap org2 mcm tu..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO