Day 25- What I would find in your bag

Salam dan Hallo...

bag? ke purse?
jem.

beg.
i ada 2 beg yg slalu i usung kat sini..
eh.3 kalau termasuk beg pampers missLR...huhahahhaa..
ok.tak lawak.
yg putih tu beg masa mothers day 2 tahun lepas...n yg gabak besau tu beg beli kat REAL rege €2...
bawah ni purse i... dari tahun before kawen..
dapat jer gaji terus pegi beli... sbb purse lama i kena curik...
nak jadik cerita... i pegi jusco ngan pakai sandal selebet 5 hengget n baju kerja yg tak vouge lgsg... tudung pon selepang jer kott..
bukan main jeling lg salesgirl tu bila i mintak nak tgk purse dlm lemari kaca... stended la kan... tak semestinya skali tgk, terus nak beli...
so kali ketiga i mintak... mulut dia dah mula berdecit dah..
i ingat lg...i tanya 'jusco dah nak tutup ker dik...?'
dia : tak... pukul 10...
time tu br pukul 6 lebih...
i : buleh tlg suggest purse yg ada byk tmpt letak kad..?
i tak brapa ingat apa jd lepas tu... tp tgh2 dia carik2 kat lemari tu.. i tunjuk purse yg i guna skg... i ingat dia ada kata 'yg ni mahal punyer...'
memandangkan muka dia yg tak puas hati sgt kat i...
i terpaksa reply... 'tak per la.. i suruh carik yg byk tmpt letak kad... tak semestinya yg murah...'
dia diam. terus tarik buku resit.

eh.terkuar tajuk.

apa yg ada dlm purse i..
1.kad anakku - masa pi clearance sale 2tahun lepas... gaya2 clearance pon selai 50hengget..
2.lesen mesia
3.strauß card - masa beli kasut... dapat murah 6hengget..
4.gambar encik suami n missLR -sorang time kurus.. sorang time bolat²..kini semua berubah..
5.kad nikah
6.IC
7.kad insuran i n missLR
8.kad bank sub encik suami
9.name card encik suami
10.ic missLR (tidak kelihatan di dalam gambau..)

the other side.. penuh ngan resit2... duit ada la 2 keping kott..pastu ada duit mesia sekeping tersesat..

selain purse sebeban... dlm beg i mesti ada kunci rumah... wet tissue utk missLR... tepon german n tepon mesia..

sekian.
p/s : ada sapa2 nak belikan i iPhone sebijik..?

Comments

Weerut said…
iphone? I pon nak.....ada ka?
Am said…
Nk tanya kalo pesan longchamp kat cahya bleh ke? Akak minat planete... Dgr2, kt sana tgh sale :)) Nnt kalo bleh email akak ek amalina.amir@yahoo.com.my
:cahya schatz: said…
weerut : hang pon baca blog aku ka..? haishh...
aku mintak sbb aku tak dak iphone la.. kalau aku ada 4, aku buleh bg kat hang 2bijik..

kak am : ada kawan liza mmg juai longchamp, kalau akak nak..liza buleh tlg tgkkan..jz tak leh janji bila... :(
Am said…
Ooo ye ke... Ok, nnt kalo liza tgk bgtau akak ekk.. Mbe liza tu biz kat blog ke?kalo bg link pn ok gak :)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003