berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, May 12, 2011

Day 23- Something you crave for a lot

Salam dan Hallo...

bila sebut pasai craving... mesti ingat makanan kan...

yg paling teringin sekali....
credit : pizza hut
kepada encik ghani n encik nizam... sila kotakan janji anda..
i mmg dah tersangat la teringin nak makan pizza nih since i pregnant... tp time blk mesia tahun tu.. ada org ajak kejar ayam pencen... last² smp blk sini.. i dapat makan vege lover aje... huh..
creadit : resepi raidah
pergghh... tgk gmbr pon dah kecur air liur... tp i nak yg makcik depan apartment pantai.. nak part kepala plissss, makcik...
then.. ngan air asam 2 bungkuih eh.
walaupun kedai makcik dulu mcm dah senget.. namun smp ke jermeng gue ingat...
hurm... nak asam pedas kat belakang giant klang... walaupun cashier tu slalu usyar i semacam sbb i slalu amek lauk byk2 tp nasik sikit, i tetapppp maintain.... masuk kerja setahun,berat i dari 45 terus mencanak jd 51... syabbassss!
kat rumah i ada kilang jeruk yg mmg jual style extra vaganza punya tong besaq2... kalau salak tuh... fresh² br rm8 sekilo (rega tahun lepas...tak tau la kalau dah naik...)
tp jeruk i nak bukan dari situ... tp dari jusco.... jeruk betik pedasss... pergghhh... kalau tgk pantaians makan.. mmg sambil lap peluh beb... masa pregnant kat missLR.. beriya i beli smp dekat 1kg... tp blk rumah, bonda tak bg makan.. jem.
optional yg wajib : udang sambal petai bonda masak... org lain sila tgk saja.. missLR sila main jauh² sket...
ok.i dah start bau petai dah nih... haisshh...
-
last, nak grilled chicken with mushroom sauce ngan green apple kasturi kat SR...






itu cerita makan... kalau benda bukan makan...
i idamkan :
1.lebih masa
2.percutian
3.sahabat
4.cabutan bertuah bernilai €1M



nota kaki : kalau bg soalan challenge mcm ni kan senang i nak elaborate pepanjang... nih tak.. tanya nak tukar ngan sapa la.. tanya pasaipa difren la.. haish..

3 comments:

x-o-x-o said...

hehhehe ngidam byk tu...kalo makngah tgk blog ni..sebulan sblm akak blk dh ready suma bhan2 tu rasanya.. ;))

:cahya schatz: said...

tlg jgn habaq...
ritu habaq kata liya suka biskut kering.. siap dah simpan dari bulan lepas kott..

fadhilah said...

kak liza, nak jeruk salak ckit. hehe..