Day 23- Something you crave for a lot

Salam dan Hallo...

bila sebut pasai craving... mesti ingat makanan kan...

yg paling teringin sekali....
credit : pizza hut
kepada encik ghani n encik nizam... sila kotakan janji anda..
i mmg dah tersangat la teringin nak makan pizza nih since i pregnant... tp time blk mesia tahun tu.. ada org ajak kejar ayam pencen... last² smp blk sini.. i dapat makan vege lover aje... huh..
creadit : resepi raidah
pergghh... tgk gmbr pon dah kecur air liur... tp i nak yg makcik depan apartment pantai.. nak part kepala plissss, makcik...
then.. ngan air asam 2 bungkuih eh.
walaupun kedai makcik dulu mcm dah senget.. namun smp ke jermeng gue ingat...
hurm... nak asam pedas kat belakang giant klang... walaupun cashier tu slalu usyar i semacam sbb i slalu amek lauk byk2 tp nasik sikit, i tetapppp maintain.... masuk kerja setahun,berat i dari 45 terus mencanak jd 51... syabbassss!
kat rumah i ada kilang jeruk yg mmg jual style extra vaganza punya tong besaq2... kalau salak tuh... fresh² br rm8 sekilo (rega tahun lepas...tak tau la kalau dah naik...)
tp jeruk i nak bukan dari situ... tp dari jusco.... jeruk betik pedasss... pergghhh... kalau tgk pantaians makan.. mmg sambil lap peluh beb... masa pregnant kat missLR.. beriya i beli smp dekat 1kg... tp blk rumah, bonda tak bg makan.. jem.
optional yg wajib : udang sambal petai bonda masak... org lain sila tgk saja.. missLR sila main jauh² sket...
ok.i dah start bau petai dah nih... haisshh...
-
last, nak grilled chicken with mushroom sauce ngan green apple kasturi kat SR...






itu cerita makan... kalau benda bukan makan...
i idamkan :
1.lebih masa
2.percutian
3.sahabat
4.cabutan bertuah bernilai €1M



nota kaki : kalau bg soalan challenge mcm ni kan senang i nak elaborate pepanjang... nih tak.. tanya nak tukar ngan sapa la.. tanya pasaipa difren la.. haish..

Comments

x-o-x-o said…
hehhehe ngidam byk tu...kalo makngah tgk blog ni..sebulan sblm akak blk dh ready suma bhan2 tu rasanya.. ;))
:cahya schatz: said…
tlg jgn habaq...
ritu habaq kata liya suka biskut kering.. siap dah simpan dari bulan lepas kott..
fadhilah said…
kak liza, nak jeruk salak ckit. hehe..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003